Ας συμφωνησουμε τουλαχιστον στη διασωση

Της Έκδοσης

Μπορεί να μην είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης που επισκέφθηκε την περιοχή (όπως είχε γίνει γνωστό ως πρόθεση στις αρχές του έτους), προκειμένου να εξεταστεί η περίπτωση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου, αλλά ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, ωστόσο αυτό μικρή σημασία έχει. Το μείζον, κατά την ταπεινή μας άποψη, είναι επιτέλους να μπει σε ένα δρόμο η διάσωση του Μεγάρου. Και τούτο διότι εκεί που φαίνεται να «κολλάει» το πράγμα είναι οι διαφορετικές βλέψεις που υπάρχουν για τη χρήση του ιστορικού κτιρίου.

Για να μπορέσουμε όμως να διασφαλίσουμε μια κάποια χρήση για το κτίριο, όποια και να είναι αυτή, θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει.

Το επισημαίνουμε αυτό διότι η «προϊστορία» δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για τους ρυθμούς και τη ζέση με την οποία έχουν καταπιαστεί με το θέμα οι αρμόδιοι. Αλλιώς δεν θα είχε περιέλθει σε αυτή την κατάσταση το κτίριο. Και δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την αναγκαιότητα διάσωσης του.

Ας συμφωνήσουμε λοιπόν τουλάχιστον ότι το κτίριο έχει ανάγκη από άμεσες εργασίες συντήρησης και ας ενεργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και αν τυχόν συνεχίσουν να υφίστανται οι διαφορετικές οπτικές χρήσης και δεν βρεθεί η χρυσή τομή με την επίσκεψη του γενικού γραμματέα στην πόλη μας να τις εξετάσουμε στο μέλλον.

Γιατί, δυστυχώς να θυμίσουμε, η πόλη μας -από αδιαφορία ή ολιγωρία- έχει βεβαρυμμένο παρελθόν την υπόθεση απώλειας ιστορικών κτιρίων. Και ως γνωστόν κάθε απώλεια δεν αναπληρώνεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.