Ποια χρηση θα εχει το Παλιο Δικαστικο Μεγαρο Κομοτηνης;

Κρίσιμες οι επαφές που έχει αυτές τις μέρες στην Κομοτηνή ο ΓΓ Δικαιοσύνης Π. Αλεξανδρής για το μέλλον του κτιρίου

Παναγιώτης Αλεξανδρής: «Προσέρχομαι σε ένα ειλικρινέστατο διάλογο που θα ακούσει και θα αφουγκραστεί όλες τις πλευρές και όλες τις επιθυμίες, για να βρεθούν οι λύσεις»

Στο Παλιό Δικαστικό Μέγαρο και τη χρήση του αναμένεται να δοθεί η μεγαλύτερη έμφαση κατά τις συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτη Αλεξανδρή, κατά την τριήμερη επίσκεψή του στην Κομοτηνή.

Ο κ. Αλεξανδρής βρίσκεται στην πόλη μας από χθες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του αύριο Παρασκευή, με συναντήσεις με το Δήμαρχο Κομοτηνής και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Πριν αναχωρήσει, θα έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με μια σειρά από φορείς, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, τους δικαστές και εισαγγελείς που υπηρετούν στην περιοχή, αλλά και τα μέλη του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων. Στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρεθούν τόσο θέματα που υπάρχουν στο νυν Δικαστικό Μέγαρο, αλλά και θα ακούσει προτάσεις για το μέλλον του παλιού.

Άλλωστε ο ίδιος είναι ex officio και πρόεδρος του Νομικού Προσώπου στο οποίο ανήκει το κτήριο, το Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ), το οποίο και θα αποφασίσει για το μέλλον του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου. Ήδη υπάρχει βέβαια το αίτημα του Δήμου Κομοτηνής, για παραχώρησή του για ανακαίνιση προς χρήση, μιας και η ανάγκη για την συντήρηση και την απόδοσή του στην τοπική κοινωνία, έχει γίνει πλέον επιτακτική. Όμως ο κ. Αλεξανδρής ελπίζει πως θα βρεθεί λύση που θα καλύψει όλες τις πλευρές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ανοιχτή ατζέντα για όλα τα θέματα της Δικαιοσύνης

Ο κ. Αλεξανδρής το πρωί της Τετάρτης βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε και εκεί συναντήσεις και επισκέφτηκε τα δικαστήρια, όμως το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψής του θα αφιερωθεί στην Κομοτηνή, όπου υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα. «Η ατζέντα είναι ανοιχτή για όλα τα θέματα της δικαιοσύνης, για όλα τα θέματα που απασχολούν τους συναδέρφους μου τους δικηγόρους» ανέφερε, για αυτό και θα έχει μια ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τους προϊσταμένους και τη διοίκηση των δικαστικών μεγάρων.

Σημείωσε δε πως είναι πρόθυμος να ακούσει τις απόψεις και για τη διαφορετική χρήση του παλιού δικαστικού Μεγάρου. «Ήρθα όλος αυτιά, πολύ περισσότερο να ακούσω, πολύ λιγότερο να μιλήσω, ώστε να μεταφέρω όλα αυτά που θα συζητηθούν στον Υπουργό που θα έχει τις τελικές αποφάσεις για τα ζητήματα αυτά» ανέφερε.

Το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο είναι ένα εμβληματικό κτίριο, το οποίο χρειάζεται παρέμβαση, τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα βρεθεί λύση που θα καλύψει όλες τις πλευρές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Προσέρχομαι σε ένα ειλικρινέστατο διάλογο που θα ακούσει και θα αφουγκραστεί όλες τις πλευρές και όλες τις επιθυμίες, για να βρεθούν οι λύσεις, ώστε στο τέλος, όχι των τριών ημερών αλλά του ευθετότερου χρονικού διαστήματος, όλα θα έχουν πάει με τον τρόπο που θέλουμε» σημείωσε.

Όσο για τη λειτουργία του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου, σημείωσε πως ως πρόεδρος του ΤΑΧΔΙΚ, από την αρχή της θητείας του, συγκεντρώνει εκκρεμότητες από τις επισκέψεις του σε όλη τη χώρα, ακόμα και έγγραφα και αιτήματα που κατατέθηκαν παλιότερα αλλά δυστυχώς «ξεχάστηκαν». Έτσι στη συνέχεια φροντίζει μαζί με τους συνεργάτες του, αυτά τα αιτήματα, νέα και παλιά, να προωθηθούν και αν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν.

Αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις στο μέτρο του δυνατού

Ο Γενικός Γραμματέας, ως δικηγόρος και ο ίδιος, βρίσκεται πάντα κοντά στα ζητήματα της Δικαιοσύνης, σημείωσε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, που τον υποδέχτηκε στο Δικαστικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντησή τους του εξέθεσαν τα αιτήματά τους, ελπίζοντας πως θα βρεθούν οι καλύτερες λύσεις, πάντα στο μέτρο του δυνατού, για θέματα των δικηγόρων, της δικαιοσύνης γενικότερα αλλά και για το Παλιό Δικαστικό Μέγαρο.

«Πιστεύουμε πάντα πως η θεσμική συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το δικηγορικό σώμα θα πρέπει να είναι στενή και διαρκής, επ’ ωφελεία όλων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.