Κομοτηνη: Φοιτητρια του ΤΕΦΑΑ βρεθηκε θετικη στον κορωνοιο

Αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων σε δύο τμήματα της σχολής

Ελένη Δούδα, κοσμήτορας της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΔΠΘ: «Θέλουμε να κρατήσουμε ανοιχτή τη σχολή· κάνουμε τεράστια προσπάθεια για να ελέγξουμε την κατάσταση»

Θύμα του  κορωνοϊού υπήρξε φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, όπως επιβεβαίωσε στον «ΠτΘ» η κοσμήτορας της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ, κ. Ελένη Δούδα.

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, η κ. Δούδα μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για επιβεβαιωμένο κρούσμα  και αφορά σε φοιτήτρια, η οποία δεν κατοικεί στην Κομοτηνή αλλά προερχόμενη από την Βόρειο Ελλάδα, πηγαινοέρχεται στην πόλη για να παρακολουθήσει τα μαθήματά της.

Η φοιτήτρια ήρθε σε επαφή με δύο τμήματα της σχολής στα οποία έκανε μάθημα και εκ των υστέρων όταν επέστρεψε στη πόλη της διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό. Τη Δευτέρα 19-10 το πρωί ενημέρωσε το ΤΕΦΑΑ για τα αποτελέσματα του τεστ Covid-19.

Αυτά τα δύο τμήματα έχουν ήδη αναστείλει τη δια ζώσης λειτουργία τους, με τα μαθήματα να συνεχίζονται εξ αποστάσεως. Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις στους χώρους που κινήθηκε το κρούσμα. Όσοι ήρθαν σε επαφή με τη φοιτήτρια έχουν υποβληθεί σε τεστ ιχνηλάτησης και αναμένονται τα αποτελέσματα, πληροφόρησε η κοσμήτορας της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

«Δεν χρειάζεται πανικός, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, την επιτροπή που όρισε το πανεπιστήμιο και τον Πρύτανη και ακολουθούμε βήμα βήμα τις οδηγίες διαχείρισης όπως υποδεικνύονται από τους αρμόδιους», τόνισε η κ. Δούδα.

«Στόχος μας είναι να κρατήσουμε ανοιχτή τη σχολή, όσο το δυνατόν μας το επιτρέπουν οι υφιστάμενες συνθήκες, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς που έχουμε πρακτικά μαθήματα. Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να ελέγξουμε την όλη κατάσταση, να ευαισθητοποιήσουμε τους φοιτητές μας να τηρούν τα μέτρα χωρίς πανικό και να είμαστε σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί μελλοντικά να διαχειριστούμε παρόμοιες καταστάσεις», κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.