Προς αυξηση η στρατιωτικη θητεια

Απαρατήρητα

Την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς, στους 12 μήνες, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Θάσο. Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε πως αυτή «θα γίνει σύντομα».

Επί του ζητήματος βεβαίως είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αμέσως μετά το λύκειο, και την πιθανότητα επέκτασής της από τους εννέα μήνες σήμερα, στους δώδεκα.

Και ενώ δεδομένων και των δηλώσεων η αύξηση της θητείας θα πρέπει να θεωρείται οριστική με μοναδικό ερωτηματικό το πότε, δεδομένη δεν θα πρέπει να θεωρείται η «χαρά» των οσονούπω φαντάρων. Δεδομένου ότι η στρατιωτική θητεία δεν αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη «θέρμη» από την πλειοψηφία τουλάχιστον των στρατεύσιμων, γεγονός φυσικά που δεν αποτελεί μυστικό.

Μην εκπλαγείτε αν δούμε αύξηση του αριθμού των στρατεύσιμων νέων μας τώρα στα κοντά, μπας και προλάβουν το υφιστάμενο καθεστώς.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.