“Lady’s Fitness Club”: Αθληση με ασφαλεια και σεβασμο

Γνωρίστε τις υπηρεσίες και τα μέλη του γυμναστηρίου που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες και παιδιά από το 1997

Η γυμναστική στην καθημερινότητά μας, σύμφωνα και με επίσημες έρευνες, έχει μεγάλη επίδραση στην ευτυχία του ανθρώπου. Ειδικότερα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ακόμα και μικρά διαστήματα άσκησης μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στην ευτυχία του ανθρώπου που γυμνάζεται, σε σχέση με αυτούς που απέχουν.  Η πανδημία του κορωνοϊού, δε και κυρίως η περίοδος του lockdown ανέδειξε την αξία της άθλησης, σε σωματικό αλλά και ψυχικό επίπεδο. Από τη μία όμως οι καλοκαιρινές ημέρες αποτελούν παρελθόν και οι θερμοκρασίες του χειμώνα καθιστούν τη συνέχεια της άσκησης σε εξωτερικό χώρο δύσκολη. Από την άλλη η επιστροφή στο γυμναστήριο, δεδομένων των συνθηκών, αντιμετωπίζεται ακόμα με ανασφάλεια από μερίδα των ενδιαφερομένων.

Σε αυτή ακριβώς την ανασφάλεια έρχεται να «απαντήσει» το μοναδικό «εξειδικευμένο» σε γυναίκες γυμναστήριο της πόλης μας, το “Lady’s Fitness Club” που συμμορφώθηκε πλήρως με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ αλλά έλαβε και επιπλέον μέτρα που διασφαλίζουν το βασικό ζητούμενο, την ασφαλή άθληση των μελών του, δίχως «εκπτώσεις» στην ποιότητα των υπηρεσιών που εδώ και χρόνια προσφέρουν.

Η εξ αρχής άλλωστε πιστή τήρηση των οριζόμενων από τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μέτρα, όπως εξήγησε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο υπεύθυνος του “Lady’s Fitness Club” αποτελεί βασικό επιστέγασμα του σεβασμού που έχει «χτιστεί» όλα αυτά τα χρόνια ανάμεσα στα μέλη του. Μέτρα όπως η θερμομέτρηση όλων κατά την είσοδό τους στον χώρο του “Lady’s Fitness Club”, η χρήση αντισηπτικού, η αλλαγή παπουτσιών κατά την είσοδο των μελών στον χώρο, ώστε να μην έχουν χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο απ’ όπου μπορούν να μεταφέρουν διάφορους μικροοργανισμούς, η χρήση διαχωριστικών και εντός του χώρου που βρίσκονται τα μηχανήματα φυσικής κατάστασης και αντίστοιχα η τήρηση των μεταξύ τους αποστάσεων αλλά και ο αριθμός των αθλούμενων σύμφωνα με τα διαθέσιμα τετραγωνικά είναι μόλις κάποια από τα μέτρα τα οποία βρίσκονται σε ισχύ.

«Τα γυμναστήρια ανέκαθεν, και πριν από τον κορωνοϊό πόσω μάλλον,  είχαμε σε πρώτη προτεραιότητα την καθαριότητα και απολύμανση του χώρου»

Στο πλαίσιο άλλωστε αυτό όπως εξήγησε ο υπεύθυνος, η άθληση γίνεται πάντα με προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα ελήφθη σε ό,τι αφορά τα μικρότερα ηλικιακά μέλη του, έχοντας πρωτίστως μειώσει τον αριθμό τους μέσα στα τμήματα αλλά και τον χρόνο άθλησης από 1 ώρα στα 45 λεπτά ανά τμήμα, με απόσταση 45 λεπτών επίσης αντίστοιχα ανάμεσα σε αυτά ούτως ώστε να γίνεται σωστή απολύμανση τόσο των εργαλείων που έκανε χρήση το προηγούμενο τμήμα, όσο και να γίνεται επαρκής εξαερισμός του χώρου.

«Εμείς πιστεύουμε ότι πήραμε τα ανάλογα μέτρα, εφαρμόσαμε τους κανόνες του ΕΟΔΥ και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να λέμε ότι στο χώρο μας μπορεί οποιοσδήποτε θα έρθει να αθληθεί με μεγάλη ασφάλεια αλλά και να νιώσει ότι αυτός ο χώρος σέβεται την ατομική και συλλογική υγεία όλων» δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος και στην «δαιμονοποίηση» των χώρων άθλησης ως εστίες διασποράς του κορωνοϊού. Ερωτηθείς σχετικά ο υπεύθυνος επιβεβαίωσε την διστακτικότητα που επιδεικνύει μία μερίδα τουλάχιστον του κόσμου, για να επισημάνει ωστόσο πως το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούργιο αλλά ούτε και βάσιμο, δεδομένου πως «τα γυμναστήρια ανέκαθεν, και πριν από τον κορωνοϊό πόσο μάλλον τώρα,  είχαμε σε πρώτη προτεραιότητα την καθαριότητα και απολύμανση του χώρου. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον δικό μας χώρο που από το 1997 μέχρι και σήμερα σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του αλλά και τον αθλούμενο που μπαίνει στο χώρο». «Πάντα γινόταν η απολύμανση του χώρου, πάντα είχαμε την απεντόμωση, πάντα είχαμε μυοκτονίες και πάντα είχαμε σε πρώτη προτεραιότητα την καθαριότητα για την υγεία των μελών μας, επομένως δεν ήταν η πανδημία που μας ώθησε να πάρουμε μέτρα για τη δημόσια υγεία και την ατομική υγεία και υγιεινή» συμπλήρωσε ο ίδιος διαβεβαιώνοντας το κοινό πως «τα γυμναστήρια είναι πλέον χώροι που τηρούνται και εφαρμόζονται, τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους, όλα όσα οφείλουμε να τηρούμε και επομένως ο κόσμος δεν θα πρέπει να φοβάται να μπει στο γυμναστήριο και να γυμναστεί». Άλλωστε όπως σημείωσε ο ίδιος «η γυμναστική είναι μια ανθρώπινη ενέργεια, η οποία πέραν από σωματική υγεία συμβάλλει τα μέγιστα και στην πνευματική και ψυχική υγεία των αθλούμενων και ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, του δίνουν τη δυνατότητα γιατί όχι να ξεπεράσει ή να αντιμετωπίσει σε κάθε επίπεδο με καλύτερο τρόπο τις δυσκολίες της καθημερινότητάς».

Ελπινίκη Νάσιου

«Όπως στην κρίσιμη περίοδο της καραντίνας, η άθληση αποτέλεσε κίνητρο και δίοδο για τους ανθρώπους, έτσι και σήμερα η άθληση αποτελεί μέσο εκτόνωσης και διατήρησης της ψυχικής και σωματικής υγείας»

Στα οφέλη της άσκησης εν καιρώ πανδημίας εστίασε μιλώντας στον «ΠτΘ» και η κ. Ελπινίκη Νάσιου, υπογραμμίζοντας πως «όπως στην κρίσιμη περίοδο της καραντίνας, η άθληση αποτέλεσε κίνητρο και δίοδο για τους ανθρώπους, έτσι και σήμερα η άθληση αποτελεί μέσο εκτόνωσης και διατήρησης της ψυχικής και σωματικής υγείας».

Η φετινή «ιδιαίτερη» χρονιά φυσικά επηρέασε και τη λειτουργία των χώρων άθλησης, γεγονός που επιβεβαίωσε και η κ. Δήμητρα Παπαδοπούλου, εξειδικεύοντας στην «διστακτικότητα» που επιδεικνύει η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων στον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν ανά τμήμα, ο οποίος για το  “Lady’s Fitness Club”  δεν ξεπερνά τα 8-9 ασκούμενους ανά τμήμα. Και η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα προστασίας που έλαβε εξ αρχής το “Lady’s Fitness Club”, υπογραμμίζοντας την προσεκτική απολύμανση των αιθουσών αλλά και των οργάνων που βρίσκονται στον χώρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα εντός της ημέρας, αλλά και την χρήση μάσκας από το προσωπικό.

Οι υπηρεσίες  του “Lady’s Fitness Club”

Ως προς τις υπηρεσίες που προσφέρει το γυμναστήριο σύμφωνα με την κ. Κατερίνα Παπακώστα αυτές όχι μόνο δεν μειώθηκαν λόγω κορωνοϊού αλλά ενισχύθηκαν προσφέροντας μάλιστα από τις αρχές του τρέχοντος μηνός και τη δυνατότητα personal training στον προσωπικό χώρο του ασκούμενου όπου πηγαίνει ο γυμναστής, έχοντας λάβει υπόψιν και τηρώντας όλα τα προαναφερθέντα μέτρα που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα ομαδικά προγράμματα παραμένουν στην κορυφή των επιλογών μεταξύ των οποίων τα «δυναμικά» ABS LEGS, TRX, FITBALL, BODYBARS, POWERBODY και FIGHT αλλά και τα λιγότερο «έντονα» όπως PILATES, YOGA και STRETCHING. Στο “Lady’s Fitness Club” υπάρχουν ακόμα παιδικά προγράμματα μοντέρνου χορού αλλά και ψυχοκινητικής, που αφορούν σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 και 2 έως 4 ετών αντίστοιχα, ενώ βασική λειτουργία του γυμναστηρίου παραμένει και η σταθερή παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή σε όσους επιλέγουν να κάνουν μόνοι τους χρήση των οργάνων.

Το γνωστό σε όλους Power Plate αποτελεί επίσης μία από τις υπηρεσίες που μπορεί κανείς να βρει στον χώρο του και αφορά σε πρόγραμμα που γίνεται παρουσία της ασκούμενης και του γυμναστή καθώς και το POWER SLIM ACTIVE το οποίο δεν απαιτεί την παρουσία γυμναστή.

Κλείνοντας από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες που προσφέρονται είναι το PILATES REFORMER στο οποίο όπως εξήγησε η κ. Παπακώστα «ειδικεύονται συγκεκριμένοι πιστοποιημένοι γυμναστές και αφορά κυρίως σε ασκούμενες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν κάποιο μυϊκό πρόβλημα ή γενικά κάποια πάθηση».

Γνωρίστε την ομάδα του “Lady’s Fitness Club”

Δήμητρα Παπαδοπούλου: Υπεύθυνη του Γυμναστηρίου και μέλος της ομάδας από το 2001

Ελπινίκη Νάσιου: Απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδικότητα Αθλητικός Τουρισμός και Αναψυχή. Δραστηριοποιείται κυρίως στη YOGA και το PILATES ενώ ταυτόχρονα διδάσκει και στα τμήματα μοντέρνου χορού και ψυχοκινητικής που αφορούν στα μικρότερα μέλη του γυμναστηρίου.

Κατερίνα Παπακώστα: Απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης με μεταπτυχιακό στην Κλινική Άσκηση και Υγεία που αφορά κυρίως σε ευπαθείς ομάδες. Είναι εκπαιδεύτρια στα προγράμματα ABS LEGS και POWER BODY, ενώ εργάζεται και στο κομμάτι του Fitness στα όργανα διευκολύνοντας τους ασκούμενους μέσα στο χώρο.

Ολυμπία Σουκούλη: Είναι φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδικότητα Ρυθμικής Γυμναστικής. Στο Lady’s Fitness Club ασχολείται με την YOGA, τον μοντέρνο χορό στα παιδικά τμήματα καθώς και στο κομμάτι του Fitness στα όργανα διευκολύνοντας τους ασκούμενους μέσα στο χώρο.

Όλγα Γκοντά: Είναι φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδικότητα Ρυθμικής Γυμναστικής. Έχει ασχοληθεί κυρίως με παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας πάνω στο κομμάτι του STRETCING και στη διαχείριση οργάνων.

Μπερκάν Χουσεϊν: Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Αδριανούπολης. Είναι personal trainer, πιστοποιημένος σε προγράμματα TRX, FUNCTIONAL, CORRECTIVE EXERCISES.

Γιάννης Τομαράς: Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ασχολείται με προγράμματα TRX, FITBALL και PERSONAL TRAINING, καθώς και στο κομμάτι του Fitness στα όργανα διευκολύνοντας τους ασκούμενους μέσα στο χώρο.

Τουμπάρ Λατήφ Αμέτ Αλή: Είναι απόφοιτος του Τμήματος  Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Αδριανούπολης με ειδικότητα PERSONAL TRAINING. Είναι personal trainer, πιστοποιημένος σε προγράμματα TRX, FUNCTIONAL, CORRECTIVE EXERCISES.

Άννα Λαμπρακάκη: Είναι απόφοιτη του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι υπεύθυνη του τμήματος του Μοντέρνου Χορού παράλληλα κάνει ομαδικά προγράμματα όπως FIGHT, AEROBIC, STRETCHING, BODY CROSS αλλά και PERSONAL συνεδρίαση στο PILATES REFORMER.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.