Στηριξη στην Αρμενικη Κοινοτητα απο τον Μητροπολιτη Παντελεημονα

Ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ άγγιξε και τους Αρμενίους της Κομοτηνής, συγγενείς των οποίων έπεσαν θύματα της σύγκρουσης

Την στήριξή του στον δοκιμαζόμενο λαό της Αρμενίας, αλλά και στην Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής, μέλη της οποίας έχουν επηρεαστεί και αυτά από τις συρράξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, θέλησε να δώσει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για ειρήνευση στην περιοχή.

Ο Μητροπολίτης επισκέφτηκε την αρμενική κοινότητα το πρωί της Τρίτης 20 Οκτωβρίου, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της κ. Στεπάν Ματεοσιάν, τον εφημέριο της εκκλησίας κ. Χοβαννές Σαγτζιάν και άλλα μέλη της κοινότητας.

Ο Μητροπολίτης τόνισε πως βρέθηκε στην κοινότητα για να τους εκφράσει τη στήριξή του σε αυτή τη δοκιμασία που περνά ο Αρμενικός Λαός, διαβεβαιώνοντας πως στις προσευχές του παρακαλεί τον Θεό, τον Άρχοντα της Ειρήνης, να φωτίσει τους ισχυρούς της Γης, που κρατάνε τις τύχες των λαών στα χέρια τους, να τους φωτίσει ώστε να βρουν τρόπο να καταπαύσει το πυρ, και να συνεχίσουν μέσα από τις διπλωματικές διαδικασίες, ώστε να δοθεί μια λύση. «Ο πόλεμος δεν φέρνει ποτέ τα αναμενόμενα αποτελέσματα, περισσότερο κακό κάνει και αφήνει πληγές μέσα στις ψυχές των ανθρώπων οι οποίοι τον ζουν» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Παράλληλα προσεύχεται και για την ανάπαυση των ψυχών των ανθρώπων που έφυγαν, και ζήτησε να μεταφέρουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες τους που δοκιμάζονται, ειδικά στις οικογένειες που ζουν στην αρμενική κοινότητα. Ευχήθηκε τέλος σύντομα να χαρούν την λήξη αυτού του πολέμου, και οι άνθρωποι στην περιοχή να συνεχίσουν να ζουν απολαμβάνοντας το μεγάλο δώρο του Θεού, τη ζωή, την οποία εμείς καλούμαστε με τις σχέσεις μας, την αγάπη μας και την ειρηνική συμβίωση να κάνουμε παράδεισο.

Από την πλευρά του ο κ. Ματεοσιάν ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που τους έκανε και τις ευχές που τους απηύθυνε, σε μια δύσκολη ώρα για τον αρμενικό λαό επισημαίνοντας πως η ηθική αυτή στήριξη από ανθρώπους σαν τον Μητροπολίτη, είναι σημαντική για όλους τους ανθρώπους αρμενικής καταγωγής σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα για όσους έχασαν συγγενείς σε αυτή τη σύγκρουση. Μάλιστα εξήγησε πως τέτοιες περιπτώσεις έχουν και στην κοινότητα τους, με συμπατριώτες τους που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και έχουν αφήσει πίσω συγγενείς τους, που έπεσαν θύματα της σύγκρουσης αυτής. «Οπότε οι ευχές του Σεβασμιώτατου είναι μεγάλη παρηγοριά για τα μέλη της παροικίας μας» σημείωσε ο κ. Ματεοσιάν για να συμπληρώσει πως και οι ίδιοι συνεχίζουν τις δράσεις τους για να μεταφέρουν το μήνυμα ειρήνης για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.