Το μαθημα της Φυσικης Αγωγης στα χρονια του Κορωνοιου

Λύσεις ώστε να έχει αντικείμενο το μάθημα της φυσικής αγωγής και κατά τους χειμερινούς μήνες αναζητούν οι Υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής της Περιφέρειας ΑΜΘ

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις και οι επαφές που κάνουν οι υπεύθυνοι φυσικής αγωγής της Περιφέρειας, προσπαθώντας να βρουν λύσεις για την συνέχιση του μαθήματος Φυσικής Αγωγής κατά τους χειμερινούς μήνες στην περιοχή μας. Και αυτό γιατί η επιδείνωση του καιρού δεν θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι σχολικές δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους, όμως δεν μπορούν να γίνουν και στα γυμναστήρια, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Χρήστος Γαντζίδης, η πραγματοποίηση του μαθήματος Φυσικής Αγωγής το χειμώνα είναι πολύ δύσκολη, για αυτό και αναζητούν συνεχώς λύσεις για να διευκολύνουν τους συναδέρφους τους, και να τους δώσουν κατευθυντήριες γραμμές για αυτή την περίοδο. Και αυτό γιατί το μάθημα της Φυσικής αγωγής είναι κινητικό, και δεν θέλουν να το κάνουν μόνο θεωρητικό, τη στιγμή που τα παιδιά δεν μπορούν να ασκηθούν σε κλειστούς χώρους, όπως τα γυμναστήρια. Για αυτό και προσπαθούν να δώσουν κατευθύνσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει το μάθημα, είτε μέσα στην τάξη, ή κάποια project, ειδικά για την φυσική αγωγή, όπως άσκηση στο σπίτι, διατροφή, κατευθύνσεις για παραδοσιακούς χορούς. «Προσπαθούμε να κινηθούμε εναλλακτικά για να έχουν αντικείμενο τα παιδιά, και ταυτόχρονα να περνά δημιουργικά ο χρόνος τους» σημείωσε ο κ. Γαντζίδης, και να μην μείνουν μόνο στη θεωρία εντός της τάξης.

Ταυτόχρονα, όσο ο καιρός το επιτρέπει, γίνονται ασκήσεις έξω, παρόλο που και εδώ υπάρχουν περιορισμοί, ιδιαίτερα όσο αφορά το αθλητικό υλικό, οι κανονισμοί για την απολύμανση του οποίου είναι πολύ αυστηροί και ουσιαστικά το καθιστούν ανενεργό, αλλά ακόμα και όσα γίνονται τώρα, θα σταματήσουν με την επιδείνωση του καιρού. Για αυτό και όλοι οι υπεύθυνοι Φυσικής Αγωγής της Περιφέρειας είχαν τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του συντονιστή τους, και ανταλλάσσουν συνεχώς και μεταξύ τους ιδέες και προτάσεις, ώστε να μπορέσουν να κατευθύνουν τους συναδέρφους τους, όταν πλέον δεν θα μπορούν να μείνουν στους εξωτερικούς χώρους τα παιδιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.