Η Κομοτηνη μια απο τις εξι πολεις που θα συμμετασχουν στο προγραμμα «ΠΟΛΙΣ»

Αφορά ολιστικές παρεμβάσεις στα ιστορικά κέντρα πόλεων με πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα

Η Κομοτηνή θα είναι μία από τις έξι πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ», που προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα.

Ήδη υπογράφηκε σύμβαση για την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Θήβας με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ», ενώ σύντομα αναμένεται να προχωρήσουν και σε συμβάσεις με άλλες πόλεις.

Το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ»  αποτελεί πρωτοβουλία του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Δημήτρη Οικονόμου και υλοποιείται σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Το πρόγραμμα αφορά σε ολιστικές παρεμβάσεις στα ιστορικά κέντρα έξι πόλεων με πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα (Ηράκλειο, Αχαρνές, Θήβα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή). Βασικός στόχος του είναι η συνάντηση των μνημείων της κάθε πόλης με το δημόσιο και τον ιδιωτικό χώρο και η αξιοποίηση των θεσμών του cluster και του φορέα λειτουργίας (D.M.O) για την εξασφάλιση του ολιστικού χαρακτήρα των προγραμμάτων, καθώς και της βιωσιμότητάς τους.

Για την εξοικείωση των αιρετών και των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον πολιτισμό των ολιστικών προγραμμάτων και το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ»,   η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τους δήμους που έχουν ενταχθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος, έχουν συναποφασίσει τη  διοργάνωση ενημερωτικής Ημερίδας, εντός του 2021.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.