Εδω Υπουργος, εκει Υπουργος, που ειναι ο Υπουργος;

Απαρατήρητα

Κάτι περίεργοι συμβαίνει με το τελευταίο διάστημα με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, που τείνουν να πραγματοποιούν επισκέψεις-αστραπή στην περιοχή μας, χωρίς μάλιστα να γνωστοποιούν αυτές τις επισκέψεις, παρά μόνο αφού αυτές έχουν ολοκληρωθεί.

Και μάλιστα αυτές οι επισκέψεις φαίνεται να επικεντρώνονται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μιας και ενώ πριν από δύο εβδομάδες ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στην Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση στην Κομοτηνή, την σκυτάλη  πήρε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λ. Οικονόμου, που μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη βρέθηκε στον ίδιο χώρο το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου.

Και οι δύο επισκέψεις έγιναν χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση, οι συναντήσεις περιορίστηκαν εντός της διεύθυνσης, και τα αποτελέσματά τους γνωστοποιήθηκαν κατόπιν εορτής, κάτι το οποίο κάνει εντύπωση, μιας και συνήθως οι Υπουργοί όταν περνούν από μία περιοχή, τείνουν προς τον μαξιμαλισμό στις συναντήσεις τους.

Από τη μία θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι θετική μια τέτοια κίνηση: περιορίζονται στους δικούς τους τομείς, και οι επισκέψεις δεν αποτελούν απλές επικοινωνιακές βόλτες. Από την άλλη όμως, αυτή η μυστικοπάθεια, ιδιαίτερα όταν επαναλαμβάνεται, αρχίζει να μοιάζει περισσότερο σαν προσπάθεια να κρυφτεί κάτι, παρά σαν επαγγελματισμός. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε, και για την επίσκεψη Αυγενάκη, ουδέποτε εκδόθηκε επίσημο πρόγραμμα.

Κάποια στιγμή, με την προηγούμενη κυβέρνηση, παραπονιόμασταν ότι στην περιοχή μας δεν πατούσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, τώρα έρχονται, αλλά «χτυπούν και φεύγουν». Η έλλειψη οργάνωσης αυτών των επισκέψεων, εξηγείται κάπως από το γεγονός ότι βρέθηκαν στον Έβρο και πέρασαν και από εδώ μια βόλτα (μάλιστα θα μπορούσε κάποιος να πει πως αυτό αποτελεί το τουριστικό μοντέλο της περιοχής μας: πήγαινα αλλού και σταμάτησα λίγο και σε εσάς) αλλά δεν δικαιολογείται πλήρως. Δεν μπορούμε να βρούμε μια ισορροπία;
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.