Το δικαιωμα του ατομικου αυτοπροσδιορισμου και η μη καταχωρηση διαιρετικων ρεπορταζ

Απαρατήρητα

Τον γύρο της χώρας κάνει από χθες ρεπορτάζ από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου κατά τη διάρκεια του οποίου εκστομίστηκαν από εκλεγμένα μέλη του στοιχεία της ταυτότητάς τους, μεταξύ αυτών και στοιχεία για την αίσθηση της εθνοτικής καταγωγής από την οποία εμφορούνται, καθώς και την παραδοχή ότι είναι Έλληνες πολίτες ως προς την ιθαγένεια, συμπληρώνοντας με τη δήλωση του θρησκεύματος ότι πρόκειται περί μουσουλμάνων.

Η εφημερίδα μας, ο «Παρατηρητής της Θράκης», δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να εστιάσει στο ζήτημα αυτό  –φιλοξενώντας σχετικό ρεπορτάζ από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου– καθόσον τέτοιου είδους αναγωγές διαιρούν την κοινωνία και επιμένουν να στερούν την αίσθηση της εθνοτικής καταγωγής από άτομα που ζουν και διαβούν στη Ροδόπη.

Ξέρουμε πολύ καλά εξάλλου σήμερα ότι οι ταυτότητες των ατόμων είναι πολλαπλές και το δικαίωμα για το πώς αισθάνεται ο καθένας και τι είναι ο καθένας είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Μπορεί κάποιος έτσι να δηλώνει ότι είναι Αφρικανός παρότι ζει στην Ελλάδα και είναι Έλλην υπήκοος, διαφυλετικός, άθεος ή δωδεκαθεϊστής και οτιδήποτε άλλο αισθάνεται ότι είναι.

Προς διευκρίνιση μόνο.

«Παρατηρητής της Θράκης»


 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.