Απερριφθη το αιτημα για αρση της ασυλιας του Ιλχαν Αχμετ

«Άλλο είναι να ασκείς αυστηρή κριτική και άλλο ο διαδικτυακός κανιβαλισμός που ευτελίζει τις ανθρώπινες αξίες» σημείωσε ο βουλευτής Ροδόπης στη Βουλή

Το ελληνικό Κοινοβούλιο απέρριψε με την συντριπτική πλειοψηφία των 286 ψήφων κατά έναντι 9 υπέρ, την αίτηση για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, μετά από αίτηση της εισαγγελικής αρχής για τη χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης σύμφωνα με τα άρθρα 61 και 62 του Συντάγματος και 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής.

Η Βουλή απεφάνθη ότι «ο κάθε Βουλευτής, εκτός από την κοινοβουλευτική δραστηριότητα έχει και μια πολιτική δράση, η οποία μπορεί να εκτείνεται και μετά την εκλογή του ή να προηγείται της εκλογής του, γι’ αυτό ο συντακτικός νομοθέτης αναφέρει και προβλέπει ότι η Βουλή δεν δίδει άδεια εάν πρόκειται για πολιτική δραστηριότητα του Βουλευτή».

Εν προκειμένω κρίθηκε ότι όσα ειπώθηκαν σε ραδιοφωνική συνέντευξη από τον κ. Ιλχάν Αχμέτ αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 συνέπιπταν με την άσκηση της πολιτικής του δραστηριότητας και η μήνυση που ασκήθηκε σε βάρος του από τους κατηγόρους του είχε στόχο και μόνο να βλάψει την δημόσια εικόνα του, την τιμή και την προσωπικότητά του, έναντι των συμπολιτών και ψηφοφόρων του.   
Να σημειωθεί ότι η ίδια αυτή άποψη διατυπώθηκε ομοφώνως και στην αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας από όλες τις πτέρυγες, με την «Ελληνική Λύση» να μεταβάλει άποψη εκ των υστέρων για να αποτελέσει έτσι στην Ολομέλεια το μοναδικό κόμμα που ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Ιλχάν Αχμέτ.
Ιλχάν Αχμέτ: «Πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και την τιμή του πολιτικού κόσμου»
Από την πλευρά του ο βουλευτής Ροδόπης, λαμβάνοντας τον λόγο στη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια σημείωσε με έμφαση ότι υπήρξε θύμα «κανιβαλισμού» από τους κατηγόρους του στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις πολιτικές του απόψεις και την πολιτική του δράση, με συκοφαντικές διαδόσεις και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του, που είχαν ως στόχο την πολιτική του εξόντωση και την συντριβή της ηθικής του υπόστασης. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι προσέφυγε για όλα αυτά στην ελληνική δικαιοσύνη η οποία καταδίκασε αμετάκλητα για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση δύο από τους κατηγόρους του.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής Ροδόπης και απευθυνόμενος προς του συναδέλφους του βουλευτές ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν φοβάμαι να αντιμετωπίσω τη δικαιοσύνη. Σαφέστατα. Από την άλλη, πρέπει να διαφυλάξουμε το κύρος και την τιμή του πολιτικού κόσμου. Άλλο είναι να ασκείς μια κριτική όσο αυστηρή και να είναι κι άλλο είναι ο διαδικτυακός κανιβαλισμός που ευτελίζει τις ανθρώπινες αξίες, ενώ μερικές φορές θέτει σε κίνδυνο και την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης, υπονομεύοντας μία από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας μας.
Θα ήθελα να διαβάσω από το βιβλίο του συντοπίτη μου και συνταγματολόγου, Ευριπίδη Στυλιανίδη, για τα Πρακτικά της Βουλής, τι γράφει το άρθρο 62, για να καταλάβουν και οι Έλληνες πολίτες τι σημαίνει το ακαταδίωκτο των Βουλευτών. Γράφει: “Το ακαταδίωκτο προστατεύει τον Βουλευτή από υστερόβουλες ή πολιτικές διώξεις τρίτων, που σκοπίμως θα μπορούσαν να τον εκθέσουν, προκειμένου να τον πλήξουν πολιτικά, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα και παρεμποδίζοντας την αμερόληπτη και ελεύθερη άσκηση των καθηκόντων του”.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις πτέρυγες της Βουλής πλην της Ελληνικής Λύσης που και αυτοί αρχικώς ψήφισαν ομόφωνα, αλλά τελευταία στιγμή εισήλθαν στην Αίθουσα και άλλαξαν τη γνώμη τους. Δημοκράτης είμαι, τους δίνεται το δικαίωμα. Ευχαριστώ όλες τις πτέρυγες της Βουλής, που διαφυλάττουν και θα διαφυλάξουν τη νομιμότητα του άρθρου 62 του Ελληνικού Συντάγματος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.