Κριτικη απο τον Συλλογο Εργαζομενων και τη ΔΕΕΠ Ροδοπης στις δηλωσεις Χαριτου για το Νοσοκομειο Κομοτηνης

«Σφήνα» του Δήμου Κομοτηνής∙ εγκαλεί τη ΔΕΕΠ για επιλεκτική μνήμη

Ένα γαϊτανάκι αντιδράσεων έπλεξε ως φαίνεται η επίσκεψη του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Χαρίτου στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως από τη διοίκηση και το προσωπικό για την κατάσταση που επικρατεί στον υγειονομικό πνεύμονα του νομού μας. Γαϊτανάκι διότι τα όσα δήλωσε ο κ. Χαρίτου για την κατάσταση στο νοσοκομείο δεν επέφεραν μόνο αντιδράσεις για την ορθότητά τους ή μη από τον Σύλλογο Εργαζομένων και του Νοσοκομείου και τη ΔΕΕΠ Ροδόπης της ΝΔ αλλά στον χορό των αντεγκλήσεων μπήκε και ο Δήμος Κομοτηνής, όχι όμως για να κριτικάρει τα λεγόμενα του κ. Χαρίτου αλλά για να εγκαλέσει τη ΔΕΕΠ Ροδόπης.

Σύλλογος Εργαζομένων: «Επικοινωνιακού τύπου παρερμηνείες θεωρούμε ότι δεν βοηθούν»

Η αρχή έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής η οποία φέρει τίτλο «Προς επίρρωση της αλήθειας» και διευκρινίζονται για τα όσα δήλωσε ο κ. Χαρίτου τα εξής:

  • Αναφορικά με την ισχνή ενίσχυση, το Γ.Ν. Κομοτηνής,  αυτό το 9μηνο ενισχύθηκε με 39 εργαζόμενους (νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό), 5 νοσηλευτές ειδικοτήτων, 10 επικουρικούς ιατρούς ενώ αναμένονται 9 από προκηρύξεις που τρέχουν και φυσικά πιέζουμε εντατικά για ακόμη περισσότερους.
  • Σχετικά με τις κλίνες της Μ.Ε.Θ. υπάρχουν 4 αναπτυγμένες ενώ ετοιμάζεται και 5η.
  • Όσον αφορά το επικουρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων που υπηρετούν στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ενημερώνουμε ότι υπήρξε ήδη  ανανέωση της θητείας προ τετραημέρου για ένα χρόνο καθώς και των 35 εργαζομένων από τα κοινωφελή προγράμματα του Γ.Ν. Κομοτηνής κατόπιν έντονων διεκδικήσεων μέσω της ομοσπονδίας μας.
  • Επί του ζητήματος της προ-νοσοκομειακής διαχείρισης της πανδημίας ήδη 156 Κέντρα Υγείας πανελλαδικά μπαίνουν στην μάχη όπως το Κέντρο Υγείας Ιάσμου στην περιοχή μας και έπεται συνέχεια. Ήδη έγιναν εκπαιδεύσεις από κλιμάκια του νοσοκομείου στα Κ.Υ. τόσο στο ιατρικό όσο και στο νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Τονίστηκε η ζωτικής σημασίας λειτουργία μοριακού αναλυτή στο Γ.Ν.Κ., δωρεά του Δήμου ώστε να εξάγονται σε τάχιστο χρόνο τα test  COVID και να γίνεται σωστή διαχείριση των περιστατικών.
  • Θα περιμέναμε επίσημη δέσμευση του, ενώπιον των  Μ.Μ.Ε., ότι  σε περίπτωση αλλαγής πολιτικού σκηνικού, θα έχουμε αυτόματη επαναφορά  του νομικού πλαισίου του νοσοκομείου σε δημόσιο χαρακτήρα!

«Το τελευταίο 9μηνο έγινε μία  συλλογική προσπάθεια εκ μέρους των Εργαζομένων, της Διοικήτριας και  της τοπικής κοινωνίας, κάτω από τον συντονισμό και την αδιάλειπτη αρωγή του Υπεάρχη   κ. Δ. Τσαλικάκη. Το Γ.Ν.Κ. ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της πανδημίας με ασφάλεια, αποτρέποντας  τη διασπορά και την επιμόλυνση του προσωπικού του» επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου ξεκαθαρίζοντας πως «επικοινωνιακού τύπου παρερμηνείες θεωρούμε ότι δεν βοηθούν».

«Οι Εργαζόμενοι σοφότεροι και εμπειρότεροι συνεχίζουν το καθήκον τους!» τονίζουν κλείνοντας την ανακοίνωσή του.

ΔΕΕΠ Ροδόπης: «Ο κ. Χαρίτου επέλεξε τη στείρα αντιπολίτευση»

Ακολούθησε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Ροδόπης της ΝΔ σε υψηλότερους τόνους που μέμφεται για στείρα αντιπολίτευση  τον βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ. «Στις δηλώσεις του εντέχνως παρέλειψε να αναφερθεί στα θετικά σημεία και επέλεξε  τη στείρα αντιπολίτευση» επισημαίνει η ΔΕΕΠ Ροδόπης στην κριτική που ασκεί προς τον βουλευτή στεκόμενη αρχικά σε δύο σημεία. Αφενός επισημαίνει η ΔΕΕΠ Ροδόπης, «αναφέρθηκε στην ισχνή ενίσχυση προσωπικού, ενώ έχει προσληφθεί  μεγάλος αριθμός επικουρικών γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού» αφετέρου «κατηγόρησε την Κυβέρνηση και ζήτησε την ανανέωση συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, ενώ τρείς μέρες πριν ο Υπουργός  Υγείας τις ανανέωσε μέχρι τα τέλη του 2021».

«Το λυπηρό όμως είναι» συμπληρώνει η τοπική οργάνωση του κυβερνόντος κόμματος, «ότι δε βρήκε να πει ούτε λέξη  για την όλη προετοιμασία και τα μέτρα που πάρθηκαν από το Μάρτιο, με συνεχείς παρεμβάσεις που έγιναν στο Νοσοκομείο, με την αύξηση των κλινών ΜΕΘ σε τέσσερις (ενώ ετοιμάζεται και 5η),  έτσι ώστε  να προστατεύσει και να προστατευτεί. Αποτέλεσμα των ενεργειών ήταν το να μην μολυνθεί  κανείς εργαζόμενος , να μην υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα, η εγκατάσταση  μηχανήματος μοριακής ανίχνευσης του ιού, η εξοικονόμηση αποθεμάτων σε μέσα ατομικής  προστασίας κ.τ.λ.. Και όλα αυτά με το συνεχές ενδιαφέρον και τις διαρκείς παρεμβάσεις τόσο της κυβέρνησης, του βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Υπουργείου, της διοίκησης, της 4ης ΥΠΕ όσο και με  τη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής και τις πολύτιμες δωρεές. Εξάλλου, ο συντονισμένος αγώνας της Διοικήτριας και όλων των εργαζομένων συνετέλεσαν καθοριστικά  στη μέχρι στιγμής επιτυχή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στο Νομό μας».

«Το σύστημα Υγείας αναμφισβήτητα παρουσιάζει διαχρονικές ελλείψεις και η διαρκής ενίσχυσή του, τόσο στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όσο και στο δεύτερο κύμα που διανύουμε, αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης» υπογραμμίζει η ΔΕΕΠ Ροδόπης για να τονίσει πως «η προσπάθεια αυτή απαιτεί συναίνεση, ρεαλισμό και όχι επικοινωνιακή προσέγγιση».

Δήμος Κομοτηνής: «Ο λόγος, όταν εκφέρεται δημόσια, οφείλει να έχει αντικειμενικότητα και αμεροληψία»

Η αδρομερής αναφορά της ΔΕΕΠ Ροδόπης, περί της συνεισφοράς των θεσμικών φορέων της περιοχής στην παραπάνω ανακοίνωση, ήταν που προκάλεσε και την αντίδραση του Δήμου Κομοτηνής σε ανακοίνωση με τίτλο «Όταν η μνήμη είναι εντέχνως επιλεκτική!».

«Ενώ η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΝΔ στον Νομό μας αναφέρει με λεπτομέρειες όλα “τα θετικά σημεία” των κυβερνητικών παρεμβάσεων και ενεργειών, αφιερώνει μία και μοναδική πρόταση, προκειμένου να μνημονεύσει ανώνυμα “τη συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής και τις πολύτιμες δωρεές” επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου για να συμπληρώσει: «καθώς, όμως, όπως όλοι οι υπόλοιποι που μνημονεύονται στην ανακοίνωση, έτσι και «οι θεσμικοί φορείς» έχουν επωνυμία και οι «πολύτιμες δωρεές» τους έγιναν χωρίς θεσμική υποχρέωση, αλλά με γνώμονα την υπηρέτηση του κοινού καλού και της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας, θα ξαναθυμίσουμε στα αγαπητά μέλη της ΝΟΔΕ Ροδόπης τα δημοσιοποιημένα στοιχεία αυτών των «πολύτιμων δωρεών», καθώς και την επωνυμία του φορέα που τις έκανε!». Στη συνέχεια η διοίκηση του Δήμου παραθέτει αναλυτικά τις δωρεές που πραγματοποίησε προς το Νοσοκομείο της πόλης μας για να τονίσει πως «ο Δήμος Κομοτηνής, λοιπόν, αγαπητές κυρίες και αγαπητοί κύριοι της ΝΟΔΕ Ροδόπης, που στις θεσμικές του υποχρεώσεις δεν έχει τη λειτουργία του Νοσοκομείου του Νομού μας, αλλά επέδειξε άμεσα πολιτικά αντανακλαστικά και μειώνοντας άλλες δαπάνες του, στήριξε έμπρακτα με 102.300 ευρώ τη λειτουργία του Νοσοκομείου μας σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη και κρίσιμη υγειονομικά συγκυρία έχει επωνυμία!».
«Ο λόγος -όταν εκφέρεται δημόσια- οφείλει να έχει ως κύριο γνώρισμά του την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία. Και φυσικά, η δημόσια μνήμη πρέπει να υπηρετεί αυτές τις αρχές με σταθερότητα και χωρίς επιλεκτικά κριτήρια!» υπογραμμίζει κλείνοντας ο δήμος Κομοτηνής.

Με ερωτήματα ανταπαντά στη ΔΕΕΠ ο Στ. Σακελλίων

Απαντώντας στα όσα καταλόγισε η ΔΕΕΠ Ροδόπης ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων σε γραπτή του δήλωση σημείωσε τα εξής:

«Πραγματικά με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της Ν.Ο.Δ.Ε. για την επίσκεψη μας στο Νοσοκομείο. Βέβαια χαρά μας προξένησε το γεγονός ότι η Ν.Ο.Δ.Ε έβγαλε ανακοίνωση. Όμως με αφορμή αυτήν την ανακοίνωση θα θέσουμε μερικά ερωτήματα.

1) Γνωρίζει η Ν.Ο.Δ.Ε. ότι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής εργάζονται 42% λιγότεροι γιατροί από όσους προβλέπονται από το οργανόγραμμα;
2) Γνωρίζει η Ν.Ο.Δ.Ε. ότι στο Νοσοκομείο εργάζονται 30% λιγότεροι στο νοσηλευτικό προσωπικό από όσους προβλέπονται από το οργανόγραμμα;
3) Γνωρίζει η Ν.Ο.ΔΕ ότι στο Νοσοκομείο εργάζονται 30% λιγότεροι στο παραϊατρικό προσωπικό εξ όσων προβλέπονται από το οργανόγραμμα;
4) Γνωρίζει η Ν.Ο.Δ.Ε ότι στην ουρολογική κλινική του Νοσοκομείου υπάρχει ένας ουρολόγος με αποτέλεσμα να εφημερεύει η κλινική για 10 μέρες τον μήνα και τις υπόλοιπες να τις καλύπτει η παθολογική επιβαρυνόμενη έτι περαιτέρω;
5) Γνωρίζει η Ν.Ο.Δ.Ε. ότι υπάρχει σημαντικός βαθμός ελλείψεων σε άλλες κλινικές;
6) Γνωρίζει η Ν.Ο.Δ.Ε. ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και στο διοικητικό προσωπικό;
7) Καταλαβαίνει η Ν.Ο.Δ.Ε ότι οι εφημερίες και οι βάρδιες βγαίνουν οριακά και αν νοσήσει ένα μέρος του προσωπικού για οποιονδήποτε λόγο τότε θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα;
8) Θα παραδεχθεί η Ν.Ο.Δ.Ε. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στελέχωσε συνολικά το Ε.Σ.Υ. με 19.000 προσλήψεις και ότι αν δεν είχε γίνει αυτή η στήριξη τώρα μεσούσης της πανδημίας το Ε.Σ.Υ θα είχε καταρρεύσει;
9) Συμφωνεί η Ν.Ο.Δ.Ε με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις 15.000 μόνιμες προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. ώστε να θωρακιστεί; Ή συμφωνεί με την κυβέρνηση της που αυτό το θεωρεί κόστος;
10) Περιμένουμε και τον σχολιασμό της Ν.Ο.Δ.Ε. για το γεγονός ότι από την πρόσκληση για χειροκροτήματα τον Μάρτιο περάσαμε στα χημικά και στο ξύλο απέναντι στους υγειονομικούς τον Σεπτέμβριο
11) Τελευταίο αλλά όχι έσχατο.  Συμφωνεί η Ν.Ο.Δ.Ε. με την αλλαγή του καθεστώτος του νέου Νοσοκομείου από δημοσίου δικαίου σε ιδιωτικού; Εμείς πάντως έχουμε δεσμευτεί ότι όταν με το καλό ο λαός μας αναθέσει πάλι την εντολή τότε το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής θα ξαναγίνει δημοσίου δικαίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.