Επεκτεινεται κατα 2 ωρες το ωραριο των σχολικων καθαριστριων μερικης απασχολησης

Πρόκειται για 28 εργαζόμενες, των οποίων η μισθοδοσία θα αυξηθεί ανάλογα

Την επέκταση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών με μερική απασχόληση, κατά 2 ώρες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και να μπορέσουν να κάνουν καλύτερα την εργασία τους.

Να θυμίσουμε πως σε κινητοποίησή τους, την αρχή της σχολικής χρονιάς, οι καθαρίστριες με μερικό ωράριο είχαν αναφέρει πως δεν προλαβαίνουν μέσα στο τρίωρο ωράριό τους να καθαρίσουν όλο το χώρο που έχουν αναλάβει, σε κάποιες περιπτώσεις 20 και πλέον αίθουσες, ιδιαίτερα όταν χρειάζεται επιπλέον προσοχή λόγω του κορωνοϊού.

Είχαν δε ζητήσει την αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων αλλά και επέκταση του ωραρίου.

Το θέμα συζητήθηκε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στην Κομοτηνή, όταν και αποφασίστηκε να επεκταθεί κατά 2 ώρες το ωράριο, με την ανάλογη επέκταση φυσικά της μισθοδοσίας τους.

Ο Δήμος είχε προσλάβει 28 καθαρίστριες μερικής απασχόλησης, που τώρα θα δουν το ωράριό τους να ανεβαίνει στις 5 ώρες την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε πρόταση το ωράριο των καθαριστριών να φτάσει τις 6:30 ώρες, ή να περάσουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Όμως αφενός στην πρώτη περίπτωση θα υπήρχε ανισότητα μεταξύ των καθαριστριών μερικής απασχόλησης και αυτών της πλήρους απασχόλησης, μιας και οι δεύτερες θα πληρωνόταν περισσότερο αλλά θα εργάζονταν τις ίδιες ώρες με τις πρώτες, αφετέρου είναι πιθανό η μετατροπή των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης να έχει προβλήματα νομιμότητας.

Για αυτό και οι ίδιες τελικά πρότειναν να επεκταθεί το ωράριο κατά δύο ώρες, με το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω της Προέδρου του κ. Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, να δεσμεύεται ότι θα προχωρήσει στην μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης αν υπάρξει η σχετική νομική διευθέτηση.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.