Θα γινουν πιο «ανοιχτες» οι κεκλεισμενων Θυρων συνεδριασεις του Δημοτικου Συμβουλιου Κομοτηνης;

Της Έκδοσης

Το θέμα της αναγκαίας παρουσίας των ΜΜΕ κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, έθεσε ως απαραίτητο στοιχείο για την πλουραλιστική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και κυρίως ως στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας του, η επικεφαλής της παράταξης Πολη-τική Ανατροπή κ. Ελένη Λαφτσή.

Η αλήθεια είναι, πως από πολλές απόψεις, η μη δυνατότητα παρουσίας μας εντός της αίθουσας δεν επιτρέπει την κάλυψη των θεμάτων όπως θα το επιθυμούσαμε, ενώ οι ανακοινώσεις Δήμου και παρατάξεων δεν υποκαθιστούν την ζωντανή παρουσία.

Η κ. Λαφτσή εκφράζει την ελπίδα πως οι διαβεβαιώσεις που έλαβε η παράταξη για ρύθμιση του θέματος, θα γίνουν πράξη έως το επόμενο ΔΣ. Ας ελπίσουμε πως αυτό θα γίνει πραγματικότητα, και πως θα βρεθεί μια λύση, έστω και προσωρινή, για να γίνει κάτι, και ιδιαίτερα με ασφάλεια.

Η πρόταση για μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων στην Κομοτηνή φαίνεται να προσκρούει σε αντικειμενικές δυσκολίες, τουλάχιστον προς το παρόν, κάθε όμως κίνηση για άνοιγμα στην κοινωνία, είναι θετική. Βέβαια στη θεωρία όλα καλά είναι, στην πράξη τι γίνεται…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.