Η Γκρετα Τουνμπεργκ καλει τους Αμερικανους να ψηφισουν Μπαιντεν

Παρέμβαση της 17χρονης ακτιβίστριας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Παρέμβαση υπέρ της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ έκανε η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η 17χρονη ακτιβίστρια από τη Σουηδία, που έχει ηγηθεί του κινήματος των νέων για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Γκρέτα Τούνμπεργκ γράφει: «Δεν εμπλέκομαι ποτέ στην πολιτική των κομμάτων. Όμως οι επόμενες αμερικανικές εκλογές είναι πάνω και πέρα απ’ όλ’ αυτά. Από κλιματικής άποψης, δεν είναι επαρκές και πολλοί από εσάς ήδη στηρίζετε άλλους υποψήφιους. Όμως σε τελική ανάλυση… ξέρετε… να πάρει η ευχή! Εννοώ, οργανωθείτε και φροντίστε όλος ο κόσμος να ψηφίσει τον Μπάιντεν».

Αφορμή για την παρέμβασή της είναι το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί ανοιχτά το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ενώ τον Σεπτέμβριο, όταν ο η Καλιφόρνια για μια ακόμη φορά φλεγόταν στην κυριολεξία από μεγάλες πυρκαγιές, είχε δηλώσει: «Στο τέλος, θα ψυχράνει ο καιρός».

Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αναφερθεί με υποτιμητικό τρόπο στην έφηβη από τη Σουηδία. Όταν το περιοδικό Time την ανακήρυξε «πρόσωπο της χρονιάς» για το 2019, ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter ότι η Τούνμπεργκ πρέπει «να ελέγξει τον θυμό της», «να χαλαρώσει» και «να πάει να δει καμιά καλή ταινία» στον κινηματογράφο.

Ενώ μετά την ομιλία της στα Ηνωμένα Έθνη, τον Σεπτέμβριο του 2019 και την περίφημη ερώτησή της «Πώς τολμάτε;» προς τους ηγέτες, ο Τραμπ ειρωνεύτηκε «αυτό το πολύ χαρούμενο κορίτσι» και το «λαμπρό και σπουδαίο» όραμά της για το μέλλον, το οποίο «χαίρεσαι να το βλέπεις».

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ, και ενώ όλοι περιμένουν το τεστ για κορονοϊό που έκανε για να διαπιστωθεί αν έχει αναρρώσει πλήρως, ανακοίνωσε ότι σταμάτησε «πριν από οκτώ ώρες» και ότι είναι έτοιμος να μπει ξανά στην προεκλογική κούρσα.

«Αυτήν τη στιγμή δεν παίρνω φάρμακα. Δεν παίρνω κανένα φάρμακο, εδώ και οκτώ ώρες», είπε. Σήμερα θα μιλήσει σε υποστηρικτές του σε εξωτερικό χώρο στον Λευκό Οίκο, ενώ τη Δευτέρα θα παραστεί σε προεκλογική του συγκέντρωση στη Φλόριντα.

Πηγή: efsyn.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.