«Μαρωνειας Αναβασις» Ενας νεος δρομικος θεσμος γεννηθηκε

90 δρομείς έλαβαν μέρος στην πρώτη διοργάνωση

Με μεγάλη επιτυχία και με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ και ο σύλλογος γυναικών Μαρωνείας η «Ιππαρχία» πραγματοποίησαν τον πρώτο αγώνα κορυφής σε όλη τη Θράκη με την ονομασία Μαρωνείας Ανάβασις.

Αθλητές και αθλήτριες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα ταξίδεψαν στο πανέμορφο αλλά και ιστορικό χώρο του χωριού Μαρώνεια, ζώντας μία μοναδική εμπειρία στον αγώνα των 3800m κορυφής, με 180 μέτρα υψομετρική διαφορά και αρκετή δυσκολία.

Όλοι οι 90 συμμετέχοντες (σε δύο αγώνες των 45 ατόμων με 1,5 ώρα διαφορά μεταξύ τους) τερμάτισαν με επιτυχία. 1ος άντρας στην γενική κατάταξη ήταν ο Νίκος Λαφτσίδης από την Καβάλα και 1η γυναίκα η Λίτσα Γιαλαματζή από την Αλεξανδρούπολη, στους οποίους απονεμήθηκαν κύπελλα νικητών.

Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας, βραβεύθηκαν με μετάλλιο νικητή, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε το μετάλλιο του αγώνα και ένα πανέμορφο φουλάρι λαιμού.

Οι κυρίες του συλλόγου γυναικών Μαρώνειας η «Ιππαρχία» στο τέλος του αγώνα κέρασαν τοπικά εδέσματα σε όλους τους δρομείς αλλά και βοήθησαν τα μέγιστα με την παρουσία εθελοντών του συλλόγου. Η Ελληνική Αστυνομία ήταν εκεί με τρία περιπολικά και άνδρες, όπως και ο σύλλογος Μοτοσυκλετιστών Κομοτηνής με μηχανές, αλλά και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τμήμα Κομοτηνής, με ασθενοφόρο και διασώστες, οι οποίοι βοήθησαν καθοριστικά στην ασφάλεια του αγώνα.

Τέλος μεγάλη και  ουσιαστική ήταν η βοήθεια των χορηγών στην επιτυχία της διοργάνωσης. Αναλυτικά οι μεγάλοι χορηγοί, ήταν τακαταστήματα,  V15.gr Outdoor Shop και Mateossian jeans, και υποστηριχτές του αγώνα οι επιχειρήσεις: Class Drive Αμαξόπουλος Ανδρέας, Ζαχαροπλαστείο Κωνσταντίνου, Ψύξη-Θέρμανση Βεζυργιαννίδης, το καφέ AWAY THE NEW ERA, ταβέρνα ο ΣΤΡΑΤΟΣ, η εταιρεία Malamidis.GR .

Το ράδιο Δίαυλος 92,4 , ήταν χορηγός επικοινωνίας και είχε την επιμέλεια του φωτογραφικού υλικού του αγώνα.

Την γενική επιμέλεια του αγώνα είχε το Δίκτυο Ορφέας και η ΝΝ Διαφημιστική.

Ένας νέος δρομικός θεσμός  γεννήθηκε στη Μαρώνεια  με τους δρομείς που συμμετείχαν να δίνουν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.