Γ.Γ. Πολιτικης Προστασιας: Προσληψη 2 στελεχων στη Ροδοπη για ιχνηλατηση και αντιμετωπιση υγειονομικων απειλων

Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Στο πλαίσιο λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της με εξειδικευμένο προσωπικό και την άρτια στελέχωση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη 192 στελεχών, με σκοπό την παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορωνοϊού και των στενών επαφών τους, καθώς και τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής υγειονομικής ή άλλης απειλής.

Η εν λόγω πρόσκληση προβλέπεται θέσεις και για την περιφέρειά μας. Συγκεκριμένα προβλέπεται η τοποθέτηση συνολικά 12 ατόμων σε Καβάλα, Θάσο, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο, από δύο σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

Το ανωτέρω προσωπικό θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), διάρκειας οκτώ  μηνών.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

1. Οι υποψήφιοι οφείλουν να αποστείλουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
α. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση αποκλειστικά για την Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) εντοπιότητά τους, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα δηλώνουν ότι:
αα. διαθέτουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του Κεφαλαίου Β΄ της προκήρυξης και δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του ιδίου Κεφαλαίου, χωρίς να απαιτείται αναλυτική περιγραφή τους,
ββ. τα αναφερόμενα στην αίτησή τους στοιχεία είναι αληθή και όλα τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά είναι γνήσια και ακριβή,
γγ. συναινούν στην επεξεργασία των στοιχείων που αναφέρουν στην αίτησή τους.
β. Ευκρινές φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
γ. Ευκρινή φωτοαντίγραφα τίτλων σπουδών της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής. Οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να συνυποβάλλουν φωτοαντίγραφο επίσημης μετάφρασή τους, καθώς και βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
δ. Ευκρινή φωτοαντίγραφα πιστοποιητικών και/ή τίτλων σπουδών χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: αα. επεξεργασίας κειμένων, ββ. υπολογιστικών φύλλων, γγ. υπηρεσιών διαδικτύου, σύμφωνα με το άρθρο 26 του π.δ. 50/2001.
ε. Ευκρινή φωτοαντίγραφα πιστοποιητικών και/ή τίτλων σπουδών ξένων γλωσσών σύμφωνα με το άρθρο 28 του π.δ. 50/2001, επικυρωμένα και επίσημα μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα.
στ. Για την απόδειξη της εντοπιότητας οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν ευκρινές αντίγραφο βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερης των δύο μηνών από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων) του οικείου Δήμου, με την οποία να βεβαιώνεται ότι ο υποψήφιος είναι μόνιμος κάτοικος του δήμου της Περιφερειακής Ενότητας για την οποία δικαιούται να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής.
Για την απόδειξη του κριτηρίου της εντοπιότητας δεν γίνεται αποδεκτό πιστοποιητικό από το οποίο προκύπτει η ιδιότητα του δημότη.

2. Η Διεύθυνση Οικονομικού και Διοικητικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα αναζητήσει αυτεπάγγελτα για τους προσλαμβανόμενους:
α. Αντίγραφο ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης.
β. Πιστοποιητικό Εισαγγελίας, ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη.
γ. Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης.

Τόπος και προθεσμία υποβολής

Οι υποψήφιοι από όλη τη χώρα μπορούν να αποστείλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αναφέρονται στην προκήρυξη, αποκλειστικά μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών με συστημένη επιστολή ή μέσω ταχυμεταφοράς (courier)  μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στην ταχυδρομική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Λ. Κηφισίας 37-39, Κτ. Φάρος, Τ.Κ. 151 23 – Μαρούσι, με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 192 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΟΧ».

Info

Ολόκληρη η προκήρυξη βρίσκεται στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://www.civilprotection.gr/el/prokiryxi-diagonismoy-gia-proslipsi-192-atomon-sti-ggpp-me-shesi-ergasias-idiotikoy-dikaioy
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.