Δωρεαν τεστ κορωνοιου στα εξεταστηρια της Βιλας Πετριδη

Πρόκειται για δυο από τις μονάδες που δημιουργήθηκαν στην Θεσσααλονίκη σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ

Τα δυο εξεταστήρια για κορωνοϊό του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στην «Βίλα Πετρίδη» στην οδό Αναγεννήσεως στη δυτική είσοδο της πόλης όπου πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ για Covid 19 επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρη Αηδονόπουλο.

Πρόκειται για εξεταστήρια του ΕΟΔΥ που δημιουργήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Αντίστοιχο εξεταστήριο έχει δημιουργηθεί εντός της ΔΕΘ αλλά και στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ KIBO γι’ αυτό τον σκοπό έχουν τοποθετηθεί έξω από το ΙΚΑ στην οδό Αγγελάκη, έξω από το ΙΚΑ Ευόσμου, έξω από το ΙΚΑ Πύλης Αξιού, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες θα τοποθετηθεί ένα ακόμα έξω από το ΙΚΑ της Τούμπας.

Οι πολίτες, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα πρέπει να προσέρχονται στα εν λόγω εξεταστήρια της Βίλα Πετρίδη κατόπιν ραντεβού κι αφού πρώτα καλέσουν στο τηλέφωνο 2310 553992. Στη συνέχεια, κατόπιν συνεννόησης με τους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ θα πρέπει να κάνουν γνωστό ένα σύντομο ιστορικό της κατάστασής τους και να προσέρχονται σε μέρες και ώρες που θα καθοριστούν, είτε με γνωμάτευση είτε άνευ γνωμάτευσης.

Σημειώνεται πως τα δυο εξεταστήρια στη Βίλα Πετρίδη λειτουργούν εδώ και δέκα ημέρες, ενώ καθημερινά λαμβάνονται 80-100 δείγματα.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές για την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα μας» σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. «Στόχος μας είναι μέσω ραντεβού να υπάρχει μια αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία, να επικεντρωθούμε σε ευπαθείας ομάδες και να μην υπάρχει καμία χαλάρωση. Όπου έχει υπάρξει χαλάρωση, η πανδημία εκδικείται. Τηρούμε όλοι μας τα μέτρα: έχουμε αποστάσεις, μάσκα και πλένουμε τα χέρια μας. Δεν το ξεχνάμε. Η πανδημία θα μείνει για μήνες. Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κάνουμε ότι χρειάζεται» τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Αναφερόμενος στην διαδικασία εξέτασης στα εν λόγω ιατρικά κέντρα ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε: «υπάρχουν άνθρωποι που για να έρθουν εδώ χρειάζονται ραντεβού ακριβώς για να μην υπάρχει συνωστισμός και να γίνεται σωστά. Το συγκεκριμένο ιατρείο μπορεί να δεχτεί μέχρι εκατό ραντεβού την ημέρα, για να γίνονται οργανωμένα και να μην υπάρχει συνωστισμός. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, τα νοσοκομεία μας και την ΥΠΕ θα κλείνονται τα ραντεβού. Μερικά χρειάζονται παραπεμπτικό άλλα δεν χρειάζονται παραπεμπτικό. Ανάλογα με τις περιπτώσεις» σχολίασε.

«Όλες οι κλειστές δομές μας ανησυχούν» είπε ο κ. Αρμουμανέας μιλώντας για τα αυξημένα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας.


Για την ιχνηλάτηση στην Πέλλα είπε ότι συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ έχουν γίνει 1500 τεστ και έχουν εντοπιστεί 20 θετικά κρούσματα. «Πρέπει να είμαστε συνέχεια σε επιφυλακή» τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Είναι εξαιρετικά σημαντική η συμβολή του ΕΟΔΥ στην λειτουργία αυτού του εξεταστικού κέντρου. Όσες υποδομές κι αν έχουμε, πρέπει να πάρουμε αυτή την υπόθεση στα χέρια μας. Φοράμε παντού μάσκες, κρατάμε τις αποστάσεις και δεν κάνουμε του κεφαλιού μας. Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο μακρύ δρόμο, αλλά θέλω να πιστεύω πως όπως τα πήγαμε καλά μέχρι τώρα θα τα πάμε και μέχρι το τέλος» σχολίασε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πηγή: makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.