Υπ. Οικονομικών: Παράταση ενός μήνα για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

30.09.2020 11:50

Μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Η προθεσμία για τις αιτήσεις έντασης στο πρόγραμμα «Γέφυρα» για όσους έχουν κόκκινα στεγαστικά δάνεια και πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, έληξε σήμερα, ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση ενός μήνα.

Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα» έχουν περιθώριο να κάνουν αιτήσεις έως το Σάββατο 31 Οκτωβρίου.

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα:

«Η Κυβέρνηση παρατείνει, για 1 μήνα, έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία.

Πρόγραμμα που αφορά τη στήριξη με κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης δανείου σε ποσοστό έως 90% και για χρονικό διάστημα 9 μηνών.
Πρόγραμμα το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πέτυχε!
Συγκεκριμένα, μέσα σε 58 ημέρες, δηλαδή από 3 Αυγούστου μέχρι 29 Σεπτεμβρίου, υποβλήθηκαν 131.155 αιτήσεις.

Στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης Κυβέρνησης, μέσα σε 13 μήνες, υποβλήθηκαν περίπου 7.000 αιτήσεις.

Συγκρίνοντας τα 2 προγράμματα, διαπιστώνεται ότι στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ υποβλήθηκαν 18 φορές περισσότερες αιτήσεις, στο 1/6 του χρόνου.

Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει συνεχώς μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, οι οικονομικές δυσχέρειες που προκύπτουν είτε από την υγειονομική κρίση του Covid-19, είτε από τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία έχουν πλήξει αρκετούς Νομούς στην Ελληνική Επικράτεια».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine