Στην Κομοτηνη ο υφυπουργος Εξωτερικων των ΗΠΑ

Ενημερώθηκε για την εξέλιξη του IGB

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, πραγματοποιήθηκε περιοδεία μαζί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για ενεργειακά θέματα, Francis Fannon, στην Κομοτηνή και την Καβάλα, χθές, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Στην Κομοτηνή οι δύο αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του Interconnector Greece – Bulgaria (IGB), Αγωγού Φυσικού Αερίου που θα ενώνει Ελλάδα – Βουλγαρία και, αφού ενημερώθηκαν από τα στελέχη της εταιρείας AVAX, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του, παρακολούθησαν την τοποθέτηση ενός τμήματος του αγωγού στο σκάμμα του έργου.

Κατά την ενημέρωση των δύο υφυπουργών,  στελέχη της εταιρίας σημείωσαν ότι, παρά τις καθυστερήσεις που επέβαλε η καραντίνα της πανδημίας, το έργο για τη μεταφορά αερίου από την Κομοτηνή στη Στάρα Ζαγόρα, προχώρα  με γρήγορους ρυθμούς και αρκετά κοντά στη  βάση του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Στην συνέχεια οι δύο Υφυπουργοί επέστρεψαν στην Καβάλα όπου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ENERGEAN. Εκεί ενημερώθηκαν για τα σχέδια της εταιρείας να κατασκευάσει  υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στη περιοχή. Η εταιρεία που κατέχει τις άδειες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας, υπέβαλε πρόταση μετατροπής του σχεδόν εξαντλημένου κοιτάσματος σε υπόγεια αποθήκη φυσικού Αερίου και εντάχθηκε στα ενεργειακά έργα κοινού ενδιαφέροντος (Project of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλέον συμμετέχει στον εν εξέλιξη σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη εκδήλωση ενδιαφέροντος, ο οποίος εκπνέει στις 19 Οκτωβρίου 2020. Η φυσική αυτή αποθήκη θα ήταν δυνατό να αποθηκεύει έως 1 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.