Στους αγωνες με το «καλημερα» οι τοξοβολοι του Σκοπευτικου Ομιλου Κομοτηνης

Χαριτίνη Πετρίδου, προπονήτρια του Συλλόγου: «Είναι καιρός οι αρμόδιοι φορείς να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν αυτό το ιστορικό Σωματείο»

Με συμμετοχή σε αγώνες ξεκίνησε τη φετινή αθλητική χρονιά ο ΣΚ.Ο.Κ. (Σκοπευτικός Όμιλος Κομοτηνής-Τοξοβολία). Το Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020, οκτώ αθλητές – αθλήτριες του Ομίλου έριξαν για πρώτη φορά τα βέλη τους, σε αγώνες ανοικτού χώρου, στο Campus της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη Θέρμη.

Οι αγωνιζόμενοι δεν πτοήθηκαν ούτε από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, ούτε από τον ελάχιστο αριθμό προπονήσεων σε συνθήκες ανοιχτού χώρου και πολλών μέτρων. Ωστόσο, παρά την επιθυμία και την προσμονή τους να αγωνιστούν, η συμμετοχή τους δεν ήταν από την αρχή, δεδομένη και αυτονόητη, αλλά σημαδεύτηκε από μια περιπέτεια για τους ίδιους και τους υπευθύνους του ΣΚ.Ο. Κομοτηνής, που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μια αγωνιώδη μάχη με το χρόνο, για να αποφύγουν τον ορατό κίνδυνο αποκλεισμού τους. Αυτό συνέβη γιατί, φτάνοντας στον αγωνιστικό χώρο, τους ζητήθηκαν ιατρικές βεβαιώσεις για τον COVID-19, κάτι που όμως, σε κανένα σημείο της προκήρυξης του αγώνα, δεν αναφέρονταν ρητά και με σαφήνεια.

Τα ματιά πάντως, ειδικά των μικρών αθλητών, που με λαχτάρα περίμεναν να αγωνιστούν, κάνοντας για τον στόχο αυτό, τόσα χιλιόμετρα, ώθησαν τους ανθρώπους του ΣΚ.Ο. Κομοτηνής να κινητοποιηθούν εγκαίρως, να δράσουν άμεσα και τελικά να καταφέρουν, έστω οριακά, να προσκομίσουν στους υπευθύνους τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις, δίνοντας στην Ομάδα της Κομοτηνής το πολυπόθητο «εισιτήριο» συμμετοχής της στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Για τον λόγο αυτό, τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου, οι γονείς και η προπονήτρια του Συλλόγου κ. Χαριτίνη Πετρίδου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμότατα τον Διευθυντή της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», στην περιοχή του Πανοράματος Θεσσαλονίκης, Ιατρό Παθολόγο, κ. Δημοσθένη Κατσάρκα, αλλά και το προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, για την ευαισθησία και το κοινωνικό πρόσωπο που επέδειξαν, εξασφαλίζοντας χωρίς δεύτερη σκέψη, στους μικρούς αθλητές, τις απαιτούμενες βεβαιώσεις, πριν την λήξη του αγώνα.

Συμμετοχές και διακρίσεις

Με δεδομένο αυτό το εμπόδιο που αντιμετώπισαν οι τοξότες του Ομίλου, έριξαν μόνο το σύνολο των εναπομείναντων βελών, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, με εξαιρετική μάλιστα επιτυχία αν αναλογιστούμε την αγωνία τους και την ανησυχία τους για το αβέβαιο της συμμετοχής τους.

Στον αγώνα μετείχαν και διακρίθηκαν οι:

Καζαντζή Ιωάννα, 3η θέση
Καζαντζή Μαρία, 1η θέση
Καντάρας Φίλιππος, 5η θέση
Λούκας Γεώργιος, 4η θέση
Σάπικας Νικόλαος, 3η θέση
Σιοροβίγκας Στέφανος-Γεώργιος, 1η θέση
Χουσεΐν Νιχάτ, 7η θέση
Χούσκογλου Βολκάν, 4η θέση

Συνοδοί, γονείς, αθλητές και προπονήτρια επέστρεψαν κατάκοποι, αλλά ικανοποιημένοι και χαρούμενοι, θέλοντας να στείλουν το εξής μήνυμα: Ο ΣΚ.Ο. Κομοτηνής ήταν, είναι και θα είναι παρών, ενώ οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες θα τον δυναμώνουν.

Χαριτίνη Πετρίδου

«Με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή ο ΣΚ.Ο. Κομοτηνής θα είναι σε θέση να διοργανώνει αγώνες πανελλαδικής εμβέλειας»

Η κ. Χαριτίνη Πετρίδου δήλωσε: «περιμένουμε από τον κόσμο της Κομοτηνής να έλθει στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, απέναντι από το Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής, για να γνωρίσει το άθλημα της τοξοβολίας – ένα άθλημα για κάθε ηλικία – κάθε Παρασκευή στις 17:30΄ και Σάββατο στις 11:00΄. Ο ΣΚ.Ο.Κομοτηνής είναι ένα Σωματείο με παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είναι καιρός οι αρμόδιοι φορείς (Ομοσπονδία, Περιφέρεια και Δήμος) να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν αυτό το ιστορικό Σωματείο». Η ίδια συνέχισε λέγοντας, ότι «με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή ο ΣΚ.Ο.Κομοτηνής θα είναι σε θέση να διοργανώνει αγώνες πανελλαδικής εμβέλειας (όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν) με πολλαπλά οφέλη. Από την πλευρά των αθλητών η συμμετοχή τους σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης θα είναι λιγότερο δαπανηρή, καθώς τώρα τα έξοδα καταβάλουν οι ίδιοι, αλλά και πιο ξεκούραστη, αφού πολλές φορές αναγκάζονται να ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα. Από την άλλη, η πόλη θα δέχεται επισκέπτες με ό,τι αυτό συνεπάγεται». «Στο τέλος θα έχουμε πετύχει την αποκέντρωση για την οποία τόσο παλεύουμε και επιθυμούμε αλλά και να κάνουμε γνωστή την πόλη μας. Την όμορφη Κομοτηνή», κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.