Συνεχης η εμφαση στη βελτιωση της παραγωγικης διαδικασιας απο τη Pharmathen

Νέες εγκαταστάσεις προβλέπει η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας

Την ανανέωση και τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του εργοστασίου της Pharmathen στις Σάπες αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ σε πρόσφατη συνεδρίασή του.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο ΒΙΟΠΑ Σαπών, σε έκταση 26.283,00 τετραγωνικών μέτρων, ενώ το απασχολούμενο προσωπικό στην μονάδα ανέρχεται σε 400 άτομα (επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό), τα οποία εργάζονται σε δύο βάρδιες. Η γραμμή παραγωγής της βιομηχανικής μονάδας αποτελείται από τρείς κύριες κατηγορίες προϊόντων, Ταμπλέτες (δισκία), Κάψουλες και Ενέσιμα μακράς αποδέσμευσης.

Η τροποποίηση αφορά, μεταξύ άλλων, την εγκατάσταση συστήματος απομάκρυνσης των αέριων ρύπων (διχλωρομεθανίου) με κλίνες προσρόφησης ξηρής πλυντρίδας ενεργού άνθρακα. Ο καθαρισμός γίνεται μέσω προσρόφησης (adsorption) και χημειορρόφηση (chemisorption).

Επίσης θα προστεθούν δύο μικρά ξηραντήρια, ενώ θα εγκατασταθεί και νέο πέμπτο ξηραντήριο συνοδευόμενο από σύστημα απομάκρυνσης των αέριων ρύπων (Αιθανόλη) με πλυντρίδα με θάλαμο ψεκασμού (spraychambers). Ο καθαρισμός γίνεται μέσω προσρόφησης (adsorption) της αιθανόλης σε νερό.

Ακόμη, προβλέπεται η προσθήκη νέας μηχανής επικάλυψης (υπάρχουν εγκατεστημένες τρείς και προστίθεται μία ακόμη) και νέου συστήματος πλύσης κοκκοποίησης (υπάρχει εγκατεστημένο ένα και προστίθεται ένα ακόμη), ενώ θα προστεθούν επίσης δύο μεταλλικά κτίρια για αποθήκευση υλικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.