Ανορυξη 6 αρδευτικων γεωτρησεων σε 5 οικισμους του Δημου Ιασμου

Ν. Τσαλικίδης: «Είμαστε κοντά στους αγρότες»

Τον Ίασμο επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Υποδομών Ιμπράμ Αχμέτ, με αφορμή την εξέλιξη υποέργου ανόρυξης υδρογεωτρήσεων και κατασκευής δικτύων άρδευσης στην περιοχή. Κατά την επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε αυτοψία και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιάσμου.

Το υποέργο στο Δήμο Ιάσμου, περιλαμβάνει ανόρυξη 6 γεωτρήσεων στους οικισμούς Μίσχου, Μέγα Πιστού, Γαλήνης, Ιάσμου , προμήθεια του εξοπλισμού τους καθώς επίσης αγωγών άρδευσης για τις ανάγκες άρδευσης.  Εντάσσεται στο πλαίσιο ενιαίας στοχευμένης παρέμβασης που προβλέπει τη δημιουργία εγγειοβελτιωτικών έργων σε όλους τους Δήμους της ΠΕ Ροδόπης και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Οι παρεμβάσεις που ξεκίνησαν, αποσκοπούν στην κάλυψη αναγκών άρδευσης και την υποβοήθηση ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, ενός τομέα με θεμελιώδη σημασία για την τοπική οικονομία. Είμαστε κοντά στους αγρότες, επιδιώκοντας λύσεις που θα τους διευκολύνουν, να ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες της παραγωγής» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσαλικίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.