Συμπερασματα απο την πρωτη επισημη της Διακομματικης στην Ροδοπη

Της Έκδοσης

Όλα τα αναμενόμενα και άλλα μη αναμενόμενα είχε η πρώτη επίσκεψη της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής Ντόρας Μπακογιάννη στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Τα αναμενόμενα αφορούν σε μέρος των προτάσεων που ακούσαμε και καταγράψαμε από πλευράς των φορέων, που σε κάποιες εκ των περιπτώσεων βέβαια δεν εξειδικεύτηκαν ακριβώς ή εμείς δεν κατέστη εφικτό να τα γνωρίζουμε καθότι η πλειοψηφία των συναντήσεων έγιναν “κεκλεισμένων των θυρών” εξ ου και δεν έχουμε ολοκληρωμένη άποψη. Ωστόσο μπορούμε να μιλούμε για κοινή “ατζέντα” ή τουλάχιστον σκεπτικό από πλευράς πολλών εκ των εκπροσώπων μας αλλά και για παραδοχή η οποία λέει – όπως και το είπαν πολλοί εξ αυτών – πως αναμασάμε σε πολλές των περιπτώσεων τα ίδια διότι τίποτα δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια προς το βασικό ζητούμενο την αναπτυξιακή πορεία της Θράκης.

Στα μη αναμενόμενα η αποχώρηση του Δημάρχου Κομοτηνής εν είδει διαμαρτυρίας που αν κρίνουμε τουλάχιστον από τα σχόλια των αναγνωστών κρίθηκε ως η πρέπουσα, ειδικά μετά και την δήλωση – σχόλιο της κ. Μπακογιάννη με όρους περί “ζήλειας και κατεβασμένων μούτρων” που κάθε άλλο παρά στον δημόσιο λόγο και δη για έναν πολιτικό εκπρόσωπο μιας περιοχής, πόλης κ.ο.κ. θα έπρεπε να λέγεται.

Στα μη αναμενόμενα όμως και μερίδα θεμάτων που τέθηκαν και αφορούν στην απτή πραγματικότητας της περιοχής που ναι μεν καθόλου αμελητέα δεν είναι (βλέπε η δια ζώσης λειτουργία του ΔΠΘ και η άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω μηδενικών κρουσμάτων στην περιοχή) αλλά δεν απηχούν στον σκοπό και τον στόχο της Διακομματικής Επιτροπής.

Και σαφώς καταλαβαίνουμε πως πέραν της ιδιότητας της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής η κ.Μπακογιάννη διατελεί και μάλιστα με ιδιαίτερες “δάφνες” και τον ρόλο μιας ισχυρής ηγετικής φυσιογνωμίας στο κυβερνών κόμμα και επομένως μπορεί να επηρεάσει ενδεχομένως καταστάσεις, ωστόσο ο ρόλος και ο σκοπός της εν λόγω επίσκεψης, που ελάχιστα χρονικά περιθώρια στους έχοντες τον λόγο άφηνε, λόγω της πληθώρας αυτών, θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί από τους “δικούς μας” εκπροσώπους καλύτερα.

Και αυτό διότι δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ακόμα δεν έχουμε πρωτίστως εμείς καταλάβει τον σκοπό και τον στόχο της Διακομματικής αυτής καθ’ αυτής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.