Δοθηκε λυση, μετα την διαμαρτυρια γονεων, για τους μαθητες δυο τμηματων του 12ου Νηπιαγωγειου Κομοτηνης

Σε δύο, αντί μίας, αίθουσες η προσωρινή εγκατάστασή τους στο 11ο Δημοτικό · Μία επιπλέον νηπιαγωγός

Τη διαμαρτυρία τους για τη στέγαση δύο τμημάτων του 12ου Νηπιαγωγείου της Κομοτηνής στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου έως τον προσεχή Νοέμβριο, όταν και αναμένεται να εγκατασταθούν προκάτ αίθουσες στην αυλή του Νηπιαγωγείου εξέφρασαν εγγράφως το πρωί της Δευτέρας, στον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη καθώς και στον Δήμο Κομοτηνής αντιπροσωπεία γονέων.

Σύμφωνα με το κείμενο που κατέθεσαν οι γονείς, οι μαθητές του 4ου και 5ου Τμήματος του σχολείου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης και απουσία της έγκαιρης προετοιμασίας των απαραίτητων υποδομών, το Νηπιαγωγείο βρέθηκε με 50  υπεράριθμους μαθητές που δεν μπορεί να στεγάσει.

Όπως αναφέρεται «με ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας αποφασίστηκε να τοποθετηθούν οι μαθητές του 4ου και του 5ου τμήματος όλοι μαζί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού σχολείου μέχρι τα μέσα Νοέμβρη που αναμένεται να εγκατασταθούν προκάτ αίθουσες στην αυλή του Νηπιαγωγείου» υπό συνθήκες που όπως επισημαίνουν «πέρα από το  γεγονός ότι υποτιμούν το σκοπό της αγωγής, είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς στοιβάζονται 50 νήπια σε μία αίθουσα τη στιγμή που το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τα τμήματα νηπιαγωγείου είναι 25 μαθητές, ενώ κατά την περίοδο της πανδημίας οι ειδικοί προτείνουν τμήματα των 15 μαθητών».

Μάλιστα όπως καταγγέλλουν «προκειμένου να αποδεχτούμε αυτές τις λύσεις, δεν ενημερωθήκαμε από την Πρωτοβάθμια ή από το Δήμο, αλλά από το εκπαιδευτικό προσωπικό την τελευταία στιγμή και, παράλληλα, μας δόθηκε η “επιλογή” να μη στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο χωρίς απουσίες μέχρι να έρθουν τα containers!».

Άμεση η αντίδραση της ΔΠΕ ν. Ροδόπης

Σε επικοινωνία μας με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη, ο ίδιος χαρακτήρισε εύλογες τις επιφυλάξεις των γονέων, εξηγώντας αρχικά όλο το ιστορικό των κινήσεων που έχουν γίνει από τη θέσπιση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στην περιοχή έως και σήμερα. Όπως τόνισε ενώ η ΔΠΕ έκανε τα πάντα για την έγκαιρη προετοιμασία και των υποδομών η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή των προκάτ αιθουσών υπεγράφη μόλις στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ενώ ενδεχομένως λόγω και του κορωνοϊού και των συνθηκών που αυτός δημιούργησε, τον Αύγουστο δεν προέβη σε καμία τοποθέτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει η διαβεβαίωση πως οι προκάτ αίθουσες θα είναι έτοιμες το αργότερο έως και τις αρχές Νοεμβρίου, ενώ κατόπιν επικοινωνίας του με την Διευθύντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου, θα διατεθεί άλλη μία αίθουσα του σχολείου ούτως ώστε οι μαθητές του 4ου και 5ου τμήματος  του 12ου Νηπιαγωγείου να φιλοξενηθούν για τον επόμενο ενάμιση μήνα σε ξεχωριστές αίθουσες προς αποφυγή του συνωστισμού και προς ικανοποίηση των αιτημάτων των γονέων.

Επιπλέον όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντινίδης τοποθετήθηκε μία επιπλέον νηπιαγωγός για την καλύτερη δυνατή λειτουργία των τμημάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.