Γκαράνης: «Αντί στοιχειοθετημένης και πολιτικής απάντησης εισέπραξα εκ μέρους της κ. Μπακογιάννη ειρωνικά σχόλια και ευφυολογήματα εν είδει αστεϊσμών!»

26.09.2020 16:26

Τοποθέτηση του Δημάρχου Κομοτηνής σχετικά με την αποχώρησή του

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Απάντηση στην Σύμπραξη Προοπτικής

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής σχολίασε τα όσα διημείφθησαν σήμερα σχετικά με την αποχώρησή του από την Περιφέρεια κατά την περιοδεία της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, κ. Ντόρας Μπακογιάννη στη Ροδόπη και απάντησε στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Σύπραξη Προοπτικής».

Η απάντηση του Γιάννη Γκαράνη έχει ως εξής:

«Στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Ντόρας Μπακογιάννη κατέθεσα την έντονη διαμαρτυρία μου και αποχώρησα, γιατί με τον αποκλεισμό μου περιφρονήθηκε κατάφωρα ο θεσμός του Δημάρχου Κομοτηνής και με τον αποκλεισμό του συναδέρφου Βασίλη Μαυρίδη περιφρονήθηκε ο θεσμός του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Και αντί στοιχειοθετημένης και πολιτικής απάντησης εισέπραξα εκ μέρους της κυρίας Μπακογιάννη ειρωνικά σχόλια και ευφυολογήματα εν είδει αστεϊσμών! Καμία εξήγηση για την απαξίωση του μεγαλύτερου αριθμητικά και γεωγραφικά Δήμου του Νομού μας! Καμία εξήγηση για τον αποκλεισμό του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης ΑΜΘ!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Διακομματική αυτή Επιτροπή διατείνεται ότι έχει ως στόχο τον αφουγκρασμό των αγωνιών, των προβλημάτων και των αιτημάτων του λαού της Θράκης! Αλλά αποκλείει από τον κύκλο επαφών της -χωρίς καμία αιτιολογία- τον εκπρόσωπο του μεγαλύτερου Δήμου του Νομού Ροδόπης και τον Πρόεδρο όλων των Δημάρχων της Περιφέρειάς μας!

Πρώτος -και μοναδικός- αυτόκλητος υπερασπιστής αυτών των απαράδεκτων επιλογών στις επαφές της Επιτροπής και της κυρίας Μπακογιάννη με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής ήρθε πριν από λίγο ο κύριος Γραβάνης! Και αναρωτιόμαστε όλοι γιατί άραγε; Ο κύριος Γραβάνης, που ως θεσμικός εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου συνάντησε την κυρία Μπακογιάννη σε ιδιαίτερη σύσκεψη, όπου είχε την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικά τα προβλήματα των επαγγελματιών, που εκπροσωπεί! Για τα προβλήματα συνολικά των Δημοτών της Κομοτηνής δε νοιάζεται! Ας κατατεθούν γρήγορα, μαζικά και χωρίς να τους δοθεί η δέουσα βαρύτητα!

Ο κύριος Γραβάνης, που κατηγορεί για κομματική υποκίνηση τον Δήμαρχο Κομοτηνής, χωρίς να συγκινείται πολιτικά από την περιφρόνηση των θεσμών του Δημάρχου Κομοτηνής και του Προέδρου της ΠΕΔ! Ούτε, φυσικά, από το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Θράκης καλείται να καταθέσει τις προτάσεις της σε μια απρόσωπη, μαζική ηλεκτρονική πλατφόρμα!

Η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής έχει συγκροτημένες προτάσεις και αναλυτικό σχεδιασμό για το αναπτυξιακό παρόν και μέλλον της περιοχής, το οποίο και κατέθεσα εγγράφως στην επιτροπή πριν την αποχώρησή μου από τη σύσκεψη.
Αλλά ως Δήμαρχος Κομοτηνής οφείλω να υπερασπιστώ τον θεσμικό μου ρόλο! Οφείλω να σέβομαι τους συνδημότες μου, που με επέλεξαν για να μεταφέρω τη φωνή τους με μαχητικό και πειστικό τρόπο! Καμία επιτροπή δεν μπορεί να διαβουλεύεται ερήμην της φωνής τους! Εκτός αν η συγκεκριμένη Διακομματική Επιτροπή δεν έχει ως στόχευση την ανάπτυξη της Θράκης, αλλά τις δημόσιες σχέσεις με αρεστούς!».     

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine