Δ.Χαριτου: «Δεν υποτιμουμε τον ρολο της Διακομματικης, ωστοσο δεν ωραιοποιουμε και δεν συγκαλυπτουμε τις ασκουμενες πολιτικες και την σκληρη πραγματικοτητα που βιωνει η τοπικη κοινωνια»

Οι δηλώσεις του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ με την αφορμή της επίσκεψης της Ν.Μπακογιάννη στην Κομοτηνή

«Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον ρόλο της Διακομματικής Επιτροπής και την δυναμική που μπορεί να αποκτήσει με την παρουσία και τις προτάσεις όλων των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, ωστόσο θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν υπερτιμούμε, δεν μεγενθύνουμε και δεν ωραιοποιούμε ό,τι έχει να κάνει με το αποτέλεσμα της Επιτροπής καθώς αυτό θα κριθεί κυρίως από την κυβερνητική πρωτοβουλία» τόνισε εξερχόμενος της σύσκεψης που έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ ο βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε την παρουσία της προέδρου της Διακομματικής κ. Ντόρας Μπακογιάννη στην Θράκη τονίζοντας πως «η Διακομματική βρίσκεται στην φυσική της κοίτη, την Θράκη, για την οποία άλλωστε και συστήθηκε» για να τονίσει ωστόσο πως «η παρουσία και η συμμετοχή μας δεν σημάνει ότι ωραιοποιούμε ή συγκαλύπτουμε τις ασκούμενες πολιτικές και την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η τοπική κοινωνία».

Για τον λόγο αυτό όπως επεσήμανε «θα ακούσουμε σε όλη την διάρκεια λειτουργίας της Επιτροπής με πολύ προσοχή τις προτάσεις όλων των κοινωνικών – παραγωγικών φορέων της αυτοδιοίκησης και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε ώστε να υπάρξει ένα συνεκτικό σχέδιο που θα αξιοποιεί τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής, αλλά με στόχο να ενισχυθεί η σταθερή εργασία, να μείνουν οι νέοι μας στην περιοχή και να υπάρξει μία βιώσιμη ανάπτυξη που θα στηρίζεται και θα αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει η περιοχή».

Ερωτηθείς σχετικά με την αποχώρηση του Δημάρχου Κομοτηνής ο κ.Χαρίτου ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα της επίσκεψης καθορίστηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου, τονίζοντας πως ενδεχομένως θα μπορούσαν να υπάρχουν διορθώσεις και πως η συνάντηση θα γίνει σε άλλο χρόνο, σημειώνοντας ωστόσο πως «αυτό δεν αλλάζει την σημασία της σημερινής επίσκεψης και την δυνατότητα που θα έχουν όλοι οι φορείς να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να αξιολογηθούν με την βαρύτητα και την αξία που πραγματικά αυτές θα έχουν». «Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε «είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε κάθε πρόταση, πολύ περισσότερο του Δήμου Κομοτηνής, που θα συμβάλλει πραγματικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της περιοχής».   

Δείτε τις δηλώσεις του Βουλευτή Δ. Χαρίτου:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.