Ετοιμαζεται για τις φθινοπωρινες βροχες ο Δημος Κομοτηνης

Καθαρισμός σε κοίτες ποταμών, αλλά και σημεία που μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα ενόψει του χειμώνα

Στον καθαρισμό της κοίτης του Βοσβόζη, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με την παροχέτευση του ποταμού ενόψει των βροχών του φθινοπώρου, προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής.

Μέσα από το καθαρισμό απομακρύνθηκε ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών, που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σημείο όπου γίνεται η παροχέτευση του νερού από το κανάλι που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του οικισμού του Ηφαίστου, ώστε να μπορέσει να περάσει απρόσκοπτα.

Η παρέμβαση αυτή έγινε στο πλαίσιο των έργων που γίνονται σε όλη την έκταση του Δήμου αυτή την περίοδο για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει της περιόδου των βροχών, ώστε να αποφευχθούν, ή να περιοριστούν, τυχόν προβλήματα από έντονα καιρικά φαινόμενα το φθινόπωρο.

Καθαρισμοί στα πιο προβληματικά σημεία

Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κομοτηνής κ. Θέμης Τζενετίδης, μερίμνησαν για τον καθαρισμό της κοίτης, ενόψει και των αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ημέρες.

Ο καθαρισμός αυτός είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Πολιτικής Προστασίας, και εκτείνεται στην έκταση του Δήμου Κομοτηνής, σε χαντάκια, οικισμούς, ρέματα στις παρυφές των δασικών σχηματισμών αλλά και στους δρόμους που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δήμου.

«Έχουμε καταγράψει τα σημεία στα οποία υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, θα επιληφθούμε για τον καθαρισμό τους, ώστε να αποφύγουμε, όσο το δυνατόν μπορούμε, τις πλημμύρες, προστατεύοντας τους πολίτες και τις περιουσίες τους» ανέφερε.

Γενικότερα έχουν εκπονήσει και το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με την έκτακτη ανάγκη.

Ειδικά για τις πλημμύρες, ενόψει και του φθινοπώρου, ο κ. Τζενετίδης τόνισε πως πέρα από τις δράσεις του Δήμου πρέπει και οι πολίτες να είναι σε εγρήγορση, και να φροντίζουν, όπως υποχρεούνται, τα φρεάτια μπροστά από τα σπίτια και τα καταστήματά τους.

«Πρέπει και οι ίδιοι να συνειδητοποιήσουν ότι οφείλουν να συμβάλλουν και αυτοί στο αντιπλημμυρικό έργο για τη δική τους προστασία, τη ζωή και την περιουσία τους» ανέφερε.

Προετοιμασία από όλες τις υπηρεσίες

Κάθε χρόνο, πριν ξεκινήσει η περίοδος των βροχοπτώσεων, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, η Τεχνική Υπηρεσία, η Πολιτική Προστασία αλλά και η ΔΕΥΑΚ, κάνουν δικές τους παρεμβάσεις, σημείωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Αδαμάντιος Ευτυχιάκος.

Η Πολιτική Προστασία, χρησιμοποιώντας μηχανήματα και φορτηγά, έχει καθαρίσει τα σημεία που έχουν εντοπίσει ότι έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, η Τεχνική Υπηρεσία με δικό τους προσωπικό και μηχανήματα φροντίζουν να καθαρίσουν χαντάκια και προβληματικά σημεία που ανήκουν το Δήμο, η υπηρεσία περιβάλλοντος φροντίζει να καθαρίσει τα φρεάτια ενώ η ΔΕΥΑΚ καθαρίζουν τα δίκτυα ομβρίων.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται, ώστε να γίνεται ομαλότερα η παροχέτευση  του νερού και να μπορούν όλα τα συστήματα να διαχειριστούν μεγαλύτερο όγκο, μειώνοντας τα τυχόν προβλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.