Πρωτος σταθμος της Ντορας Μπακογιαννη η Αλεξανδρουπολη

«Στόχος ένα πόρισμα με ιεράρχηση των στόχων σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο»

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΛΑ και φορείς του Έβρου

Η Αλεξανδρούπολη ήταν ο πρώτος σταθμός, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, της επίσκεψής της προέδρου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης κ. Ντόρας Μπακογιάννη, που συνοδεία τοπικών βουλευτών πραγματοποιεί περιοδεία στην περιοχή στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Επιτροπής.

Αρχικά η κ. Μπακογιάννη είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, κ. Κώστα Χατζημιχαήλ και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου, του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα του ΟΛΑ, και οι προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα και των υποστηρικτικών προς αυτόν υποδομών, που θα συμβάλλουν γενικότερα στην ανάπτυξη της Θράκης που είναι και ο στόχος της συγκεκριμένης επιτροπής.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως «είναι βέβαιο πως το λιμάνι Αλεξανδρούπολης είναι ο μεγαλύτερος αναπτυξιακός μοχλός της Θράκης και η στήριξή του είναι το πρώτο μέλημά μας. Ο πρωθυπουργός θέλει ένα πόρισμα που θα στηρίζεται απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις και το οποίο θα περιλαμβάνει την ιεράρχηση των στόχων σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο».

Σε έξι μήνες το πόρισμα της επιτροπής

Στη συνέχεια μετέβη στο Επιμελητήριο Έβρου, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, και φορείς του Έβρου, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Παλακίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Έβρου κ. Χρήστος Γιορδαμλής, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΕ κ. Τριαντάφυλλος Χατζάκης, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης κ. Βασίλης Κασαπίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης κ. Γιάννης Γλήνιας και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Αργύρης Κεσετζής.

Η κ. Μπακογιάννη και τα μέλη της αντιπροσωπείας, που περιλάμβανε τους βουλευτές Έβρου της ΝΔ κ. Αναστάσιο Δημοσχάκη, κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο και κ. Σταύρο Κελέτση, τη βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νατάσα Γκαρά,  και τον βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ κ. Γιάννη Δελή, ενημερώθηκαν για το επιχειρηματικό προφίλ του Έβρου και τις ανάγκες παρεμβάσεων σε συγκεκριμένα σημεία, προκειμένου αυτό να βελτιωθεί, να αποκτήσει αναπτυξιακό πρόσημο και να χαράξει μία νέα πορεία με στόχο πάντα και τη διατήρηση-αύξηση των θέσεων εργασίας.

Μετά την παρουσίαση η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως η Επιτροπή, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού έχει στη διάθεση της έξι μήνες ώστε να ετοιμάσει ένα πόρισμα «το οποίο ει δυνατόν να υποστηρίζεται από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, το οποίο να έχει την ιεράρχηση των στόχων στο οικονομικό και στο θεσμικό επίπεδο».

Σημείωσε δε πως το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι πολύ σφιχτό, αν αναλογιστεί κανείς πως η προηγούμενη διακομματική έκανε δύο χρόνια για να το εκδώσει, όμως θεωρούν πως θα μπορέσουν να έχουν ένα πόρισμα το οποίο να υποστηρίζεται απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις, το οποίο θα έχει ιεράρχηση των στόχων στο οικονομικό και στο θεσμικό επίπεδο.

Πολλές από τις διεργασίες βέβαια, καθώς και οι προτάσεις των φορέων, θα έρθουν διαδικτυακά, λόγω και της πανδημίας, με αυτές να είναι διαθέσιμες σε όλα τα μέλη της Επιτροπής. Ανέφερε δε πως θέματα που φτάνουν στην επιτροπή και μπορούν να λυθούν άμεσα, θα προωθούνται προς τα αρμόδια υπουργεία και φορείς, και δεν θα περιμένουν το πόρισμα της επιτροπής.

Ολοκληρωμένη πρόταση από τους φορείς

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης ευχαρίστησε την κ. Μπακογιάννη και τα μέλη της Επιτροπής, επισημαίνοντας πως κατέθεσαν μία ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνει όλα τα μέτωπα ανάπτυξης, το λιμάνι, τα τελωνεία, τον τουρισμό, την βιομηχανία, τη βιοτεχνία, το εμπόριο.

«Πιστεύουμε ότι η Επιτροπή, μετά τη δεκαετή παρατεταμένη κρίση και την κρίση της πανδημίας, με στόχευση την ανάπτυξη και τον άνθρωπο, όπως και εμείς έχουμε προτάξει σαν Επιμελητήριο Έβρου τον άνθρωπο και την εργασία καθώς και το επιστημονικό προσωπικό που υπάρχει στην περιοχή μας» ανέφερε.

Σε αυτούς τους άξονες θα κινηθούν και μετά την ολοκλήρωση των επαφών στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της περιοχής, θα βγει ένα ενιαίο πλαίσιο για τη Θράκη και γενικότερα για την Περιφέρεια, το οποίο πιστεύει ότι θα ανατάξει τις επιχειρήσεις της περιοχής και θα υπάρξει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την περιοχή μας.

Καθησυχαστική για το στρατόπεδο στον Προμαχώνα η Ντ. Μπακογιάννη

Έξω από το Επιμελητήριο κατά την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη βρισκόταν πολλοί κάτοικοι του Δήμου Σουφλίου, μαζί με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Καλακίκο, αντιδρώντας στη φημολογούμενη μετακίνηση της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμμάτικα», στον οικισμό του Προβατώνα.

Η κ. Μπακογιάννη διαβεβαίωσε το Δήμαρχο και τους δημότες πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει δείξει πως στηρίζει τον Έβρο, ενώ η όποια αλλαγή θα είναι διοικητικής φύσεως και δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφορές στο στρατόπεδο. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.