Ζωντανευουν οι χειροτεροι φοβοι των επαγγελματιων της Ροδοπης για τον φετινο χειμωνα

«Δυστυχώς επαληθευτήκαμε» τονίζει ο Προέδρος της ΟΕΒΕΣ Ανέστης Βαφειάδης

Πτώση 38,7% δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το Β΄ τρίμηνο στη Ροδόπη

«Δυστυχώς επαληθευτήκαμε» ήταν το σχόλιο του προέδρου της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστη Βαφειάδη για τις αποφάσεις τριών Τμημάτων (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) της Κομοτηνής του ΔΠΘ να πραγματοποιήσουν όλα τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, πρακτική που φαίνεται πως θα ακολουθήσουν τα περισσότερα, αν όχι όλα τα Τμήματα στην Κομοτηνή.

Έτσι παρά τις προσπάθειές τους, δεν υπήρξε δημόσια πρόνοια, για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως δεν είναι προσωπικά πεπεισμένος για τους λόγους που δεν ανοίγουν τα πανεπιστήμια.

Έτσι χαρακτηριστικά στέκεται στο γεγονός ότι δεν ίσχυσαν οι αποστάσεις μεταξύ των φοιτητών, αλλά αυστηρά οι 50 φοιτητές σε κάθε μάθημα, παρόλο που υπάρχουν αμφιθέατρα που έχουν χωρητικότητες 300 ατόμων.

Την ίδια ώρα, ανέφερε για ακόμα μια φορά, λειτουργούν κανονικά όλες οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, για αυτό και τόνισε πως η τοπική κοινωνία περιμένει απαντήσεις από το ΔΠΘ για τους ακριβείς λόγους που δεν πραγματοποιήθηκαν δια ζώσης τα μαθήματα.

«Σέβομαι το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, είναι όμως και δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να ζητά απαντήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως η ΟΕΒΕΣ είχε προσφέρει για χρήση την αίθουσά της στο Πανεπιστήμιο ώστε να διευκολύνει την λειτουργία του.

Τα ανεξήγητα φαινόμενα της Ροδόπης

Σημείωσε δε σκωπτικά πως η μη λειτουργία του Πανεπιστημίου, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς του ωραρίου στα καταστήματα, είναι ουσιαστικά τα ανεξήγητα φαινόμενα της Ροδόπης, τη στιγμή που δεν έχει καταγραφεί στη Ροδόπη κρούσμα του κορωνοϊού εδώ και ένα μήνα.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι αμείλικτα: Η μείωση του κύκλου εργασιών της Εστίασης στη Ροδόπη το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ανήλθε στο 38,7%, από 7.491.751 ευρώ το β΄ τρίμηνο του 2019 σε 4.593.463 ευρώ το αντίστοιχο του 2020.

Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στον τομέα των καταλυμάτων, όπου η πτώση του κύκλου εργασιών φτάνει το 72,8%.

Έτσι περιμένει τα πράγματα να γίνουν πολύ πιο δύσκολα την επόμενη περίοδο για τους επαγγελματίες της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.