Με διαμαρτυριες ξεκινησε η επισκεψη της Ντορας Μπακογιαννη στην Θρακη

Πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Επιμελητήριο Έβρου για το ενδεχόμενο κλείσιμο της 7ης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα

Με διαμαρτυρίες πολιτών, ξεκίνησε η τριήμερη περιοδεία της Προέδρου της Διακομματικής Επιτροπή, Ντόρας Μπακογιάννη στη Θράκη, σήμερα το πρωί. Η κ. Μπακογιάννη έχει συναντήσεις σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ αύριο θα επισκεφτεί τη Ροδόπη. (Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά ΕΔΩ.)

 

Έξω από το επιμελητήριο Έβρου όπου βρισκόταν η κ. Μπακογιάννη συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και φορείς κυρίως από τον Δήμο Σουφλίου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για το ενδεχόμενο κλείσιμο της 7ης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα Δ. Σουφλίου.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Τυχερού του Δήμου Σουφλίου, από τις πληροφορίες που αναφέρουν πως σχεδιάζεται το κλείσιμο του στρατοπέδου Δελαγραμμάτικα στον Προβατώνα, με παράλληλη αποχώρηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Τυχερό, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και η δημοτική αρχή εξέφρασαν αντιδράσεις και φόβους για περαιτέρω οικονομικό μαρασμό της περιοχής, κλονισμό του αισθήματος ασφάλειας σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, αλλά και την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο μελλοντικής χρήσης της έκτασης για δημιουργία κέντρου υποδοχής παράτυπων μεταναστών.

Φωτό-Video: e-evros.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.