Η θεωρια της σχετικοτητας και η πολιτικη

Της Έκδοσης

Πρόσφατα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, είχε αναφέρει πως ο πολιτικός χρόνος, είναι σχετικός: περνάει πολύ γρήγορα για τη διοίκηση, και πολύ αργά για την αντιπολίτευση.

Και παρόλο που αναφερόταν γενικότερα στις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου, και έγινε πριν την ανακοίνωση της συνεργασίας του κ. Τζιχάν Ιμάμογλου με την παράταξη της διοίκησης και τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, και τον ορισμό του ως Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών, θα μπορούσε να ταιριάζει απόλυτα.

Γιατί ο πολιτικός και ο κανονικός χρόνος φάνηκαν να κινούνται εξίσου γρήγορα για την διοίκηση, από την ανεξαρτητοποίηση του κ. Ιμάμογλου μέχρι την συνεργασία με τον Περιφερειάρχη, και φάνηκε να πιάνει εξ απήνης την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με την αντίδρασή της, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας, να είναι αρκετά σκληρή.

Όμως ακολουθώντας την αρχική σκέψη της σχετικότητας, η αλήθεια είναι πως το πιθανότερο είναι πως σε μερικούς μήνες (και σίγουρα μέχρι τις επόμενες εκλογές) λίγοι θα θυμούνται τι ακριβώς συνέβη. Και ο κ. Ιμάμογλου δεν είναι ο πρώτος, και σίγουρα δεν είναι ο τελευταίος που θα αλλάξει παράταξη, κάτι το οποίο προϋπήρχε, αλλά έχει γίνει πιο εμφανές, σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής, στη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης.

Όμως θα πρέπει να τονιστεί πως κινήσεις που γίνονται με αυτό τον τρόπο, εντείνουν την απαξίωση των πολιτών γενικότερα προς την πολιτική, και αυτό, σε αντίθεση με αυτή την προσχώρηση, δεν θα ξεχαστεί τόσο εύκολα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.