Προπονησεις και εργομετρικες εξετασεις στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης για την Πρωταθλητρια Παλης Μαρια Πρεβολαρακη

Στόχος να είναι απόλυτα έτοιμη για τις αναμετρήσεις του 2021 και σκληρή δουλειά με τη Κομοτηναία πρωταθλήτρια Νικολέτα Μπάρμπα

Στην Κομοτηνή και στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής βρέθηκε η Μαρία Πρεβολαράκη και ο προπονητής της Μόισεν Παριγέι, προκειμένου να περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις και να προπονηθούν μαζί με την Κομοτηναία πρωταθλήτρια Νικολέτα Μπάρμπα.

Η Μαρία Πρεβολαράκη είναι από τις πιο αγωνίστριες αθλήτριες που έχει αναδείξει η ελληνική πάλη. Στη συλλογή της υπάρχουν δύο χάλκινα μετάλλια από παγκόσμια πρωταθλήματα, δύο ασημένια και δύο χάλκινα από ευρωπαϊκά και δύο πρωτιές σε Μεσογειακούς Αγώνες. Στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ήταν 15η και στο Ρίο 10η.

Έχει κατακτήσει χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών το 2012 στον Καναδά και επίσης χάλκινο στο παγκόσμιο πρώτα γυναικών το 2017 στο Παρίσι. Σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γυναικών έχει κατακτήσει χάλκινα το 2013 και το 2014 στην Γεωργία και την Φιλανδία αντίστοιχα. Επίσης χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών το 2017 στην Σερβία και το 2018 στην Ρωσία.

«Σύγχρονες εγκαταστάσεις στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που μπορούν να φιλοξενήσουν Εθνικές Ομάδες»

Βρεθήκαμε στο προπονητήριο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συνομιλήσαμε με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία στάθηκε στη σημασία που έχει για την περιοχή η ύπαρξη αυτών των υποδομών. «Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές, άνετα μπορούν να φιλοξενήσουν προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας και άλλων εθνικών ομάδων» επισήμανε αρχικά η Πρεβολαράκη εξηγώντας στη συνέχεια τον λόγο για τον οποίο βρέθηκε στην Κομοτηνή με τον προπονητή της. «Ήρθαμε εδώ γιατί είμαστε στα πλαίσια συντήρησης καθώς όλοι οι αγώνες ακυρώθηκαν και κάναμε εργομετρικές εξετάσεις για να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε» τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ενώ κοιτώντας το αύριο αποκάλυψε πως «ξεκινάμε σταδιακά την προετοιμασία μας ενόψει της νέας σεζόν με την ευχή όλα να κυλήσουν ομαλά και κάνουμε προπονητικά ματς».

«Ψυχοφθόρο να προπονείσαι χωρίς αγωνιστική δράση»

Ερωτηθείσα για το πόσο δύσκολο είναι να προπονούνται οι αθλητές όταν δεν γνωρίζουν πότε είναι οι επόμενοι αγώνες, η Μαρία δεν κρύφτηκε υπογραμμίζοντας πως «είναι ψυχοφθόρο, καθώς είμαστε στην άγνοια. Προσπαθούμε να συντηρηθούμε και θέλουμε να είμαστε σε εγρήγορση αλλά αν δεν έχεις αγώνες δεν έχεις κίνητρο και ίσως κατ’ επέκταση διάθεση».

«Μεγάλο ταλέντο η Νικολέτα Μπάρμπα»

Σχετικά με την επόμενη ημέρα στην Πάλη, η Μαρία Πρεβολαράκη παρουσιάστηκε αισιόδοξη καθώς επισήμανε πως υπάρχουν ταλέντα, υπάρχει διάθεση για στήριξη από την Ομοσπονδία και πως οι προετοιμασίες στο εξωτερικό βοηθούν στην πρόοδο των νέων αθλητών. Δεν παρέλειψε να σταθεί στην ανοδική πορεία της Κομοτηναίας Πρωταθλήτριας Νικολέτας Μπάρμπα, αποκαλύπτοντας πως ένας λόγος που επέλεξε να βρεθεί εδώ ήταν για να προπονηθεί μαζί της, γιατί είναι ταλέντο και μέσα από σκληρή δουλειά θα φτάσει ψηλά.  Τέλος σχετικά με το 2021 καθώς μέσα στο 2020 δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα η Μαρία ευχήθηκε μία σεζόν με μεγάλες επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά πάνω από όλα να περάσει η πανδημία και να επιστρέψουμε όλοι στην προ κορωνοϊού καθημερινότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.