Νεα γραμμη παραγωγης θελει να κατασκευασει η DIAXON A.B.E.E.

Θα παράγει νέο τύπο φιλμ πολυπροπυλενίου και αναμένεται να απασχολήσει ακόμα 15 άτομα

Την ΜΠΕ της DIAXON A.B.E.E., με την οποία ανανεώνονται οι Περιβαλλοντικοί όροι της υφιστάμενης μονάδας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ενώ προστίθεται ακόμα μια γραμμή παραγωγής μη τανισμένου φιλμ πολυπροπυλενίου σε αυτή, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, δίνοντας το πράσινο φως για να προχωρήσει η επένδυση, η οποία αναμένεται να αυξήσει κατά 15 τις θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο.

Έτσι ανανεώθηκε η υφιστάμενη Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) της μονάδας παραγωγής τανισμένου φιλμ πολυπροπυλενίου (BOPP Film) καθώς επίσης και η κατασκευή και λειτουργία νέας μονάδας μη τανισμένου φιλμ πολυπροπυλενίου (Cast Film).

Ο σχεδιασμός και λειτουργία του έργου, σύμφωνα με την ΜΠΕ, δεν προκαλεί σημαντικές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον αλλά έχει σημαντικές θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

Η προτεινόμενη επέκταση δεν διαφοροποιεί τις αλληλεπιδράσεις και συσχετίσεις της βιομηχανικής εγκατάστασης με το περιβάλλον του ήδη περιβαλλοντικά αδειοδοτημένου έργου, και η μόνη ουσιαστική διαφορά έγκειται στην προσθήκη μιας νέας γραμμής και την παραγωγή ενός νέου προϊόντος.

Η υφιστάμενη μονάδα «BOPP» έχει δυναμικότητα παραγωγής 30.000 tn/yr και το κύριο παραγώμενο προϊόν είναι φιλμ πολυπροπυλενίου διαξονικής τάνυσης (BOPP-φιλμ). Η προτεινόμενη νέα μονάδα «CAST» έχει δυναμικότητα παραγωγής 7.000 tn/yr και το κύριο παραγώμενο προϊόν θα είναι φιλμ πολυπροπυλενίου χωρίς τάνυση (CAST-φιλμ).

Τι προστίθεται στη λειτουργία του εργοστασίου

Το φιλμ πολυπροπυλενίου διαξονικού τανυσμού (BOPP-φιλμ), που παράγει η υφιστάμενη εγκατάσταση, έχει βασικές εφαρμογές την παραγωγή φιλμ για συσκευασία τροφίμων και την παραγωγή φιλμ για κολλητικές ταινίες. Στη μονάδα υπάρχουν εγκατεστημένες δύο γραμμές παραγωγής τανισμένου φιλμ των οποίων η μέγιστη δυναμικότητα παραγωγής ανέρχεται σε 30.000 tn/yr (15.000 tn/yr έκαστη).

Η νέα γραμμή θα παράγει CPP, μία μεμβράνη πολυπροπυλενίου, που έχει τις εφαρμογές σε συσκευασίες τροφίμων, ρούχων, φωτογραφικών άλμπουμ, λουλουδιών, εγγράφων, τσαντών, συνθετικού χαρτιού, ενώ χρησιμοποιείται επίσης ως μεταλλοποιημένη μεμβράνη για διακοσμητικούς λόγους. Μετά την επίστρωση αλουμινίου κενού, η μεμβράνη CPP μπορεί να συνδυαστεί με ΒΟΡΡ για υψηλής ποιότητας συσκευασία τσαγιού, τηγανητά τρόφιμα, μπισκότα κλπ.

Για την Νέα Γραμμή Παραγωγής CAST FILM θα απαιτηθεί η εγκατάσταση ενός νέου κτιρίου συνολικού εμβαδού 1.627,85 m2, που θα στεγάσει την νέα γραμμή παραγωγής cast φιλμ, Ενός νέου κτιρίου αποθήκης του προϊόντος cast φιλμ συνολικού εμβαδού 1.555,97 m2, Εγκατάσταση τεσσάρων νέων silos, που θα καταλαμβάνουν έκταση συνολικού εμβαδού περίπου 125 m², με την παραγωγικότητα της νέας μονάδας εκτιμάται σε 7.000 tn/yr. Στη νέα επέκταση εκτιμάται ότι θα ασχοληθούν επιπλέον 15 άτομα.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.