Ενας ανθρωπος μπορει να αλλαξει τον κοσμο

Της Έκδοσης

Αυτό ακριβώς είναι το «επιμύθιο» για τον Τόλη Παπαγεωργίου που έφυγε την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου από την ζωή. Τον Τόλη Παπαγεωργίου, Πρόεδρο του ελληνικού «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», δημοτικό σύμβουλο Αριστοτέλη και πρωτίστως ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος κατά του χρυσού και βασικό συμπαραστάτη και καθοδηγητή και στον αγώνα της δικής μας τοπικής κοινωνίας δια μέσου της Διακομματικής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά του χρυσού από τα πρώτα βήματά της.

«Επιμύθιο» όπως ταιριάζει στους «μύθους» με μοναδική διαφορά ότι η πορεία, το έργο και η παρακαταθήκη του Τόλη Παπαγεωργίου αποτελεί απτή πραγματικότητα, καταγεγραμμένη και αδιάψευστη, από όλους. Και αυτό γιατί μπορεί να μην κατάφερε έως το τέλος της σύντομης πορείας του – δίνοντας άλλον ένα σπουδαίο αγώνα- να αλλάξει τον κόσμο υπό την έννοια του πλήρους τερματισμού κάθε μεταλλευτικής δραστηριότητας στην χώρα μας, αλλά κατάφερε, με πολύτιμους συμμάχους ακόμα και ολόκληρες τοπικές κοινωνίες, να ανατρέψει την «εξάπλωσή» της.

Δίχως να υποστείλει ποτέ την σημαία του αγώνα, ακόμα και όταν μαζί με 21 ακόμα μέλη της τοπικής κοινωνίας των Σκουριών βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες ακόμα και για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» στην πολύκροτη «Δίκη των Σκουριών».

Τον Τόλη Παπαγεωργίου αποχαιρέτησαν γνωστοί και φίλοι χθες, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Χαλκιδική, με την υπόσχεση της συνέχειας του αγώνα.

Με την ίδια υπόσχεση τον αποχαιρετούμε και εμείς, προσυπογράφοντας δανειζόμενοι την κατακλείδα της ανακοίνωσης του Παρατηρητηρίου που φέρνει την προσωπική του σφραγίδα – λόγια του ιδίου και πάλι –  «όποιος πιστεύει ότι οι αγώνες είναι μάταιοι, κάνει μεγάλο λάθος».

Πηγή φωτογραφίας: efsyn.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.