Γνωριζοντας το ιστορικο κεντρο της Κομοτηνης με το ποδηλατο

Ποδηλατική πολιτιστική διαδρομή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Κομοτηνή

Τον διπλό στόχο της ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της Κομοτηνής, αλλά και της σημασίας της χρήσης του ποδηλάτου, πέτυχε η ποδηλατική πολιτιστική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής που διοργάνωσαν το απόγευμα της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, ο Δήμος Κομοτηνής και η ΔΚΕΠΠΑΚ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι Σπορίτες Ροδόπης, μοίρασαν στους συμμετέχοντες σπόρους παραδοσιακών ποικιλιών, ενώ σε συνεργασία με τα Αστικά Κομοτηνής, έχουν τοποθετηθεί στα λεωφορεία Banners με την θεματική  που επιλέχθηκε για το 2020 «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου Ελεύθερα!».

Έτσι αρκετοί ποδηλάτες, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Τσανάκλειο, για να ξεκινήσουν τη διαδρομή, περνώντας από μια σειρά από ιστορικά κτίρια, ακολουθώντας και τον Τουριστικό και Πολιτιστικό Χάρτη του Δήμου Κομοτηνής.

Έμφαση στην πράσινη κινητικότητα

Στόχος των δράσεων της εβδομάδας κινητικότητα φέτος, τόνισε η υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής κ. Λουίζα Σαλτσίδου, είναι οι πολίτες της Κομοτηνής να υιοθετήσουν ένα πιο πράσινο τρόπο στη μετακίνησή τους, είτε για τις δουλειές τους είτε για ό,τι άλλο θέλουν.

«Η μετακίνηση του καθενός μας μπορεί να είναι και μια πράξη ευθύνης, γιατί αφήνει ένα ενεργειακό αποτύπωμα» σημείωσε.

Φέτος μάλιστα έχει ξεκινήσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η διαβούλευση της Εθνικής στρατηγικής για το ποδήλατο, στόχος της οποία είναι να δοθούν κίνητρα για να αυξηθεί μέχρι το 2030 η χρήση του ποδηλάτου, να υιοθετηθεί μαζί με μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και να χρησιμοποιείται περισσότερο για τουρισμό, αναψυχή, ακόμα και ταχυμεταφορές.

Όσο για την πράσινη μετακίνηση, αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη πολιτική της ΕΕ, ώστε η Ευρώπη να είναι ανεξάρτητη ενεργειακά μέχρι το 2050, μειώνοντας ταυτόχρονα και τους ρύπους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.