Συνεχεις οι αναγκες που καλυπτει το ΤΕΒΑ στην Κομοτηνη

Συνεχίζεται κανονικά η διανομή από το Πολυλειτουργικό Κέντρο

Προσωρινό συνωστισμό προκάλεσε η καθυστέρηση της παράδοσης γραβιέρας στις υπηρεσίες του Δήμου

Με ένα προσωρινό συνωστισμό, απότοκο καθυστέρησης λόγω αβαρίας που προκλήθηκε σε φορτηγό που μετέφερε τυρί γραβιέρα, ξεκίνησε η διανομή των προϊόντων στους ωφελούμενους του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ) στην Κομοτηνή το πρωί της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου.

Το πρόβλημα οφειλόταν στο γεγονός αφενός ότι το φορτηγό έπρεπε να παραλάβει τα προϊόντα από την περιοχή της Καρδίτσας, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα, αφετέρου ότι στη διαδρομή χάλασε το ψυγείο, για αυτό και το όχημα έπρεπε να γυρίσει πίσω, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα προϊόντα.

Γεγονός που είχε σαν συνέπεια ενώ συνήθως η διανομή ξεκινά στις 8:30, και τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας οι υπηρεσίες του Δήμου φροντίζουν να υπάρχει μια ροή ώστε να αποφεύγονται οι συνωστισμοί, αυτή τη φορά το τυρί έφτασε γύρω στις 11:30, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αρκετοί δικαιούχοι που περίμεναν τη διανομή.

Παρόλα αυτά με την έλευση τα πράγματα φάνηκε να ηρεμούν, μιας και για τους περισσότερους οι υπηρεσίες είχαν έτοιμα τα προϊόντα, απλώς έπρεπε να συμπεριλάβουν το τυρί.

Στήριξη στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

Οι διανομές αυτές στηρίζουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Μουρτίδης μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και τη Νατάσσα Βαφειάδου, σημειώνοντας πως οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά, με πάρα πολλά αιτήματα από τους συνδημότες μας.

Βέβαια η διαδικασία είναι τυπική, με την κατάθεση δικαιολογητικών και τη δημιουργία λίστας όσων δικαιούνται το ΤΕΒΑ, και οι ενδιαφερόμενοι ήδη έχουνε ενημερωθεί με κάποιο sms να έρθουν να παραλάβουν το δέμα τους.

Η υπηρεσία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, και μετά από ένα χρονικό διάστημα που δεν πραγματοποιούνταν διανομές, ξεκίνησαν πάλι λαμβάνοντας όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις.

«Έχουμε δημιουργήσει τρία σημεία διανομής, και έχουμε σχεδιάσει εξαρχής τη διανομή ώστε να αποφεύγεται η καθυστέρηση αλλά και ο συνωστισμός», τουλάχιστον υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Σε αυτό το πλαίσιο στις πιο ευπαθείς ομάδες η διανομή των προϊόντων θα γίνει κατ’ οίκον, μέσα από το «Βοήθεια στο σπίτι» ώστε και οι δικαιούχοι να προστατευτούν, αλλά και το προσωπικό να είναι ασφαλές.

Αυξάνονται οι ανάγκες

Πάντως ο κ. Μουρτίδης παρατήρησε πως υπάρχει συνεχώς μια αύξηση που καλύπτει όλα τα κοινωνικά στρώματα.

«Παλιά είχαμε δύο ή τρεις ομάδες της κοινωνίας στο σύνολο των δημοτών μας. Τώρα μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν από όλα τα κοινωνικά στρώματα ενδιαφερόμενοι για αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα σίτισης και αυτό είναι το πιο αποκαρδιωτικό».

Το θετικό είναι πως σε αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα καλύπτουν σχεδόν όλα τα αιτήματα, αφού έχουν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά και μόνο σε λίγες οριακές  περιπτώσεις δεν μπορούν να μπουν σε αυτό άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη, τα οποία καλύπτονται όμως μέσα από το Παντοπωλείο του Δήμου που υπάρχει για αυτό το σκοπό.

Ο κ. Μουρτίδης ζήτησε από όλους τους δικαιούχους να μην έρχονται όλοι μαζί, αλλά την ημέρα για την οποία έχουν πάρει το sms, ώστε να μειώνεται ο συνωστισμός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.