Σημα SOS για τη λειψανδρια στη Δ.Α. Ροδοπης

Παναγιώτης Μαχαιρίδης, πρόεδρος ΕΑΥΡ: «Έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού • δεν μπορούμε πλέον να διαχειριστούμε όλα όσα έχουμε επιφορτιστεί»

«Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και από εδώ και μπρος θα μας βρουν μπροστά τους»

Μειούμενο και όχι αυξανόμενο βαίνει το προσωπικό των αστυνομικών υπηρεσιών της Ροδόπης σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης. Η Ένωση θίγει το θέμα των μεταθέσεων επισημαίνοντας πως δημιουργούν μια επίπλαστη εικόνα ενίσχυσης αφού εκτός από τα 10 άτομα που πρόκειται να έρθουν στην Δ.Α. Ροδόπης, μέλλει να αποχωρήσουν με μετάθεση από την περιοχή άλλα 9 άτομα. Με αφορμή μάλιστα το γεγονός η Ένωση αφήνει αιχμές  για τη στάση πολιτικών και μη του τόπου που «πάντα μας “θυμούνται” και είναι “δίπλα στους αγώνες μας”».

Μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Τρίτης, 22 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της ΕΑΥΡ κ. Παναγιώτης Μαχαιρίδης, έκανε λόγο για «τραγική κατάσταση» επαναλαμβάνοντας πως πλέον το υφιστάμενο δυναμικό της Δ.Α. Ροδόπης δεν επαρκεί ώστε να διαχειριστεί το σύνολο των ανοιχτών ζητημάτων. «Η κατάσταση είναι τραγική. Είχαμε επισημάνει με υπομνήματα προς πάσα κατεύθυνση και την πολιτική ηγεσία ότι η Ροδόπη έχει αδυναμία στο να ελέγξει τις μεταναστευτικές ροές, τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Έλεγα και στο παρελθόν ότι εκατοντάδες διέρχονται τον νομό Ροδόπης, πλέον θα λέω ότι είναι χιλιάδες. Παράλληλα τα παράπονα των πολιτών είναι πάρα πολλά και την ώρα που περιμέναμε την ενίσχυση της Ροδόπης με τις έκτακτες μεταθέσεις, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μας άκουσαν, δεν μας πρόσεξαν» τόνισε ο ίδιος.

«Καλούμαστε να διαχειριστούμε τα του κορωνοϊού, τα του Έβρου, του Εφετείου, κ.α. και λέω με πλήρη επίγνωση ότι δεν μπορούμε πλέον να τα διαχειριστούμε» συνέχισε ο κ. Μαχαιρίδης διερωτώμενος «γιατί χειροκροτούμε, όταν έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού; Έρχονται δέκα αστυνομικοί όταν εννιά έχουν ήδη φύγει. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και όσους συνταξιοδοτηθούν τότε σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των υπηρεσιών μας είμαστε μείον».

Ο πρόεδρος της ΕΑΥΡ εξήγησε πως αυτή τη στιγμή η δυναμική του Δ.Α. Ροδόπης αριθμεί 82 αστυνομικούς που έχουν επιφορτιστεί με πλειάδα θεμάτων, ωστόσο όπως τόνισε «δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και από εδώ και μπρος θα μας βρουν μπροστά τους». Ο ίδιος ενημέρωσε τους ακροατές του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» πως γίνονται προσπάθειες αποσπάσεων ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό, ωστόσο έκανε λόγο για «ημίμετρα» τα οποία δεν αρκούν για την αντιμετώπιση όλων των ανοιχτών ζητημάτων. Ερωτηθείς σχετικά με τα αίτια του προβλήματος ο ίδιος εξήγησε πως είναι συνδυασμός της ευρύτερης έλλειψης αστυνομικών αλλά και διαχείρισης από πλευράς της ηγεσίας.

«Αυτό είναι το ενδιαφέρον σας για την ασφάλεια των πολιτών της Ροδόπης;»

Ακολούθησε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης στην οποία επισημαίνονται τα εξής στο ίδιο πνεύμα:

«Ας μιλήσουμε με αριθμούς λοιπόν…

Την 19/09/2020 πληροφορηθήκαμε για την ενίσχυση της Διεύθυνση Αστυνομίας  Ροδόπης μέσω των έκτακτων μεταθέσεων με 5 αστυνομικούς, πλέον των 5 που μετατέθηκαν με βάση τις τακτικές μεταθέσεις του Ιουνίου. Καλούμαστε λοιπόν να κοιτάξουμε το δέντρο των 10 αστυνομικών και να χειροκροτήσουμε;  Ή το δάσος, που είναι η ουσιαστική ενίσχυσης της  Ροδόπης και να προβληματιστούμε;

Με απλά μαθηματικά, διαπιστώνουμε ότι εν τέλει η Δ.Α. Ροδόπης πρόκειται να ενισχυθεί με μόλις 1 αστυνομικό, καθώς ήδη 9 έχουν αποχωρήσει με μετάθεση από την Δ.Α. Ροδόπης! Μας παίρνουν κι αυτούς που είχαμε! Και σε όσους σπεύδουν να αντιπαραθέσουν την ενίσχυση μας  με αποσπασμένο προσωπικό, τους απαντάμε ότι αυτό είναι ημίμετρο και δεν διασφαλίζει τη μόνιμη παραμονή τους στην Δ.Α. Ροδόπης. Αντιθέτως… τους κρατά στην αβεβαιότητα και «όμηρους των διαθέσεων» όσων παίρνουν τις αποφάσεις.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια!

Αυτή είναι η αλήθεια και την κοινωνούμε  σε όλους!

– Πρώτα από όλους στους πολίτες της Ροδόπης που μάταια περιμένουν μια πιο ασφαλή Ροδόπη…

– Στους συναδέλφους αστυνομικούς που για όλους καλούνται να βάλουν πλάτη…

– Και φυσικά στους πολιτικούς και μη του τόπου μας που πάντα μας «θυμούνται» και είναι «δίπλα στους αγώνες μας»…

Εργαζόμενοι είμαστε κύριοι… όχι εργατικά λάστιχα για να ζητά μονίμως η Ηγεσία, φυσική και πολιτική, την συμβολή μας σε κάθε κρίση που προκύπτει και να μας επιβραβεύει μειώνοντας την παρούσα δύναμή μας!

Αυτό είναι το ενδιαφέρον σας για την ασφάλεια των πολιτών της Ροδόπης; Αυτές είναι οι υποσχέσεις προς τους αστυνομικούς για πράξεις από μέρους σας, όταν λαμβάνατε τα υπομνήματα με τις τραγικές ελλείψεις στον Νομό και διατυμπανίζατε ότι δεν μας ξεχνάτε;

Επιπλέον, στον Έβρο, όταν επί έξι και πλέον μήνες δίναμε καθημερινή μάχη για την διαφύλαξη των συνόρων, μαζί με τους συναδέρφους μας από όλη την Ελλάδα, αρκεστήκαμε στα ευχαριστήρια sms και τις υποσχέσεις ότι,  όταν έρθει η ώρα δε θα μας ξεχάσετε.

Στον καθημερινό αγώνα επί έξι και πλέον μήνες, για την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του  ιού COVID-19, χωρίς πρωτόκολλα προστασίας, χωρίς το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, αρκετές φορές, πάλι αρκεστήκαμε στις ευχαριστίες για την προσφορά μας και την υπόσχεση ότι όταν έρθει η ώρα δε θα μας ξεχάσετε.

Τώρα που ήρθε η ώρα να μας ενισχύσετε μέσω των έκτακτων μεταθέσεων, το  κάνατε με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό των 4 Αστυφυλάκων και ενός Βαθμοφόρου, που δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τα κενά που δημιουργήθηκαν το τρέχον έτος.

Με τη σειρά μας λοιπόν και εμείς ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τα ωραία σας λόγια και σας υποσχόμαστε ότι ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.  

Οι απαντήσεις οι δικές μας λοιπόν είναι…

– Πολίτη της  Ροδόπης, κι ένας μόνος αστυνομικός να απομείνει στο Νομό, αυτός θα είναι ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!!!

– Αστυνομικέ της Ροδόπης, δεν σταματάμε να πολλαπλασιάζουμε και να ΔΥΝΑΜΏΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ!!!

– Πολιτευτή της Ροδόπης…. και εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!!!

Κύριε Υπουργέ… δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζετε το βάρος που σηκώνει η Ροδόπη στο μεταναστευτικό, ανακόπτοντας επιτυχώς σημαντικό αριθμό από τις μεταναστευτικές ροές που έχουν σκοπό να προωθηθούν στην ενδοχώρα….

Το μεταναστευτικό δεν σταματά στον Έβρο και τα νησιά αλλά αγγίζει επιχειρησιακά την Ροδόπη, επηρεάζοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.