Καταγγελια απο την ΚΝΕ Ροδοπης για την καταληψη στο 2ο ΕΠΑΛ-1ο ΓΕΛ

«Αστυνομικοί κράτησαν τα στοιχεία μαθητών, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές σε μαθητές από το διευθυντή και την Ασφάλεια»

Την παρουσία αστυνομικής δύναμης έξω απ’ το σχολικό συγκρότημα του 2ου ΕΠΑΛ – 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Τομεακό Συμβούλιο Ροδόπης της ΚΝΕ. Μάλιστα, όπως τονίζει η ΚΝΕ Ροδόπης οι αστυνομικοί δεν αρκέστηκαν στην παρατήρηση των όσων συνέβαιναν αλλά «κράτησαν τα στοιχεία μαθητών, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές σε μαθητές από το διευθυντή και την Ασφάλεια».

«Οι μαθητές ενωμένοι στη βάση των δίκαιων αιτημάτων τους μπορούν να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους και να αχρηστέψουν τέτοιου είδους απειλές» ξεκαθαρίζει η ΚΝΕ Ροδόπης σπεύδοντας να διευκρινίσει πως  «η παρέμβαση του εισαγγελέα για τις μαθητικές κινητοποιήσεις (φαινόμενο που παρατηρείται σε πολλές άλλες πόλεις από χθες) ρίχνει λάδι στη φωτιά και εξυπηρετεί την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση να ταυτίσει προβοκατόρικα τα δίκαια μαθητικά αιτήματα με τους λεγόμενους “αρνητές της μάσκας”».

Για την ΚΝΕ Ροδόπης τέτοιου είδους ενέργειες δεν γίνονται τυχαία αλλά αντίθετα κινούνται στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού σχεδιασμού που «θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου σε κάθε χώρο, να χτυπήσει κάθε εκδήλωση της λαϊκής δυσαρέσκειας που εναντιώνεται στην πολιτική της».

«Η προσπάθειά της αυτή δεν πρόκειται να περάσει» τονίζει η ΚΝΕ Ροδόπης και καλεί τους μαθητές να μην σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε καμιά προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού αλλά μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της μόρφωσής τους.

«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να επιλύσει τα προβλήματα των σχολείων, που είναι αυτά που ''υποκινούν'' τους αγώνες των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών. Αυτή η ιδιαίτερη σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια, να δυναμώσει, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα σχολεία, να συναντηθεί με τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!» τονίζει η ΚΝΕ Ροδόπης κλείνοντας για να διαβεβαιώσει πως «θα είναι, όπως πάντα, δίπλα στους μαθητές που αγωνίζονται για το δίκιο τους!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.