Σεμνη επανεκκινηση για το Συλλογο των εν Θρακη Διαβιουντων Σαρακατσαναιων

Με ολιγομελή τμήματα θα ξεκινήσει την φετινή πολιτιστική χρονιά

Μπορεί οι συνθήκες που ζούμε να είναι ιδιότυπες, όμως ακόμα και μέσα σε αυτές γίνονται προσπάθειες να υπάρξει η συνέχεια και μια κανονικότητα.

Έτσι λοιπόν και ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, ενόψει της έναρξης της νέας πολιτιστικής χρονιάς, της σχολής χορού και του τμήματος Ζωγραφικής του, πραγματοποίησε αγιασμό χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.

Έτσι έξω από τον χώρο της Πολιτιστικής Στέγης του Συλλόγου στην οδό Αγίου Γεωργίου 23 ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε τον αγιασμό, με μέλη του συλλόγου να δίνουν το παρών σε αυτή την ιδιότυπη, αλλά συνάμα παραδοσιακή έναρξη της χρονιάς τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Νάκος, ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία, ειρήνη και καλή χορευτική χρονιά στα παιδιά των χορευτικών τμημάτων.

Φέτος, σημείωσε, η εκδήλωση έγινε με λίγα μέλη και συνεργάτες, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης της Πανδημίας του κορωνοϊού, με την ελπίδα πως θα καλυτερεύσουν τα πράγμα το επόμενο διάστημα και δεν θα υπάρχουν τόσα προβλήματα από τον κορωνοϊό.

Όπως εξήγησε την τρέχουσα χρονιά, θα λειτουργήσουν και πάλι το παιδικό, το εφηβικό και το τμήμα ενηλίκων στη σχολή χορού, καθώς και το τμήμα ζωγραφικής, οι εγγραφές για τα οποία θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, με τον κ. Νάκο να επισημαίνει πως τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και με όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

Για αυτό και άδραξε την ευκαιρία ακόμα μια φορά να καλέσει όλα τα παλιότερα μέλη τους να εγγραφτούν ξανά, στηρίζοντας τόσο το σύλλογο όσο και τη συνέχεια της σαρακατσάνικης παράδοσης.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.