«Ο Ασκος του Αιολου» ανοιξε στην Κομοτηνη

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στη χώρα μας

Να ενισχύσει την γνώση των πολιτών για τις πρακτικές που ακολουθούνται για την κατασκευή αιολικών πάρκων και τις επιπτώσεις τους, θέλησε η «Πρωτοβουλία Ροδόπης ενάντια στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο» με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου»-, σε συνεργασία με την «Οικολογική Ομάδα Ροδόπης» και με αρωγό την ΔΚΕΠΠΑΚ.

Το ανεξάρτητο, αυτοχρηματοδοτούμενο ντοκιμαντέρ, ήταν αποτέλεσμα γυρισμάτων δύο ετών σε δεκαέξι περιοχές της Ελλάδας και δυο επιπλέον ετών επισταμένης δημοσιογραφικής έρευνας, από το δημιουργό του Νασίμ Αλάτρας.

Παρουσιάζει τις πρακτικές της «Πράσινης Ανάπτυξης» στην Ελλάδα και τα πραγματικά κίνητρα και οικονομικά συμφέροντα των επενδυτών.

Ο Ασκός του Αιόλου, σύμφωνα με τον δημιουργό του, ευελπιστεί να αποτελέσει ένα εργαλείο στα χέρια των κατοίκων όλων των περιοχών, που εδώ και δεκαετίες αγωνίζονται με πείσμα ενάντια στην υφαρπαγή και την ιδιοποίηση γης και φυσικών πόρων, για να εκφράσουν ευρύτερα την αντίθεσή τους στην καταστροφή των βουνών τους και για να φέρουν στο φως τα πραγματικά κίνητρα που τους κάνουν να εναντιώνονται στα μεγαθήρια και τις πολυεθνικές της «πράσινης τεχνολογίας» των ανεμογεννητριών.

Η δράση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της Πρωτοβουλίας να αναδείξει πως η Πράσινη Ανάπτυξη προτάσσεται και εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις βασιζόμενη στα συμφέροντα της αγοράς χωρίς να λάβει υπ’ όψιν κοινωνικά κριτήρια.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.