Υπεγραφη η ΚΥΑ για την επιδοτηση 12% για τις επιχειρησεις της ΑΜΘ

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιδότηση του κόστους εργασίας 12% του ΟΑΕΔ, για τα έτη 2010-2015
Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των επιχειρηματιών της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν προχωρήσει και σε δικαστικές ενέργειες, μετά την κατάργηση του μέτρου το 2016 από την τότε κυβέρνηση, για «αθέμιτο» ανταγωνισμό -όπως χαρακτηριζόταν από την Ε.Ε..
 
Ο αγώνας που έδωσαν τα Επιμελητήρια και οι επαγγελματίες τα τελευταία χρόνια, για την αποκατάσταση της αδικίας, ήταν μεγάλος και περιλάμβανε μία σειρά από δικαστικές διαμάχες, οι οποίες δικαίωναν επανειλημμένως τους φορείς της αγοράς. Έτσι, μετά και από την άσκηση κατάλληλων πιέσεων στην τωρινή κυβέρνηση, ήρθε η θετική αυτή εξέλιξη, και μάλιστα, σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων της ΑΜΘ προσπαθούν δίνουν αγώνα επιβίωσης, εν μέσω πανδημίας. 
 
Παρακάτω το ΦΕΚ,  το οποίο αναλύει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή αυτών των χρημάτων, που συνολικά αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ:
 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, σχολίασε σε ανάρτησή του στο Facebook:

 
«Μέσα από την τηλεδιάσκεψη, μας ανακοινώθηκε η υπογραφή πριν λίγο της ΚΥΑ για την ρύθμιση συμψηφισμό των απαιτήσεων των επιχειρήσεων μας για το 12% από το 2010. Το πιστέψαμε.. Το διεκδικήσαμε μέχρι τέλους.. το καταφέραμε…
 
Συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό μας και στην Κυβέρνηση».
 

Σε ένα πρώτο σχόλιο, το Επιμελητήριο Έβρου υπογραμμίζει: 

 
«Μία ευχάριστη είδηση για την επιχειρηματική κοινότητα έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα: Οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας υπέγραψαν την ΚΥΑ που αφορά στη ρύθμιση του συμψηφισμού των απαιτήσεων των επιχειρήσεων με το 12%.  
 
Χαιρετίζουμε την πολύ θετική εξέλιξη σε ένα θέμα για το οποίο το Επιμελητήριο Έβρου πάλεψε σκληρά σε συντονισμό και με τους άλλους επιχειρηματικούς φορείς της περιοχής μας, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους. Η διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις μας και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, όταν η κεντρική πολιτική ηγεσία ενεργεί προς αυτή την κατεύθυνση!» 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.