Εκανε το ΟΡΦ-exit η Ξυλαγανη απο τα πρωταθληματα της ΕΠΣ Θρακης

Κύριο μέλημα των ιθυνόντων η υγεία των αθλητών και ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη σεζόν

Οι προεκτάσεις των επιπτώσεων της πανδημίας είναι πάρα πολλές και δυστυχώς ο αθλητισμός δεν μένει ανεπηρέαστος. Συγκεκριμένα ο Ορφέας Ξυλαγανής, μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ροδόπης αποφάσισε να μην συμμετάσχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης με γνώμονα την υγεία των ποδοσφαιριστών, καθώς όπως εξηγεί στην ανακοίνωση που ακολουθεί, τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό είναι ανεπαρκή και μέλημα όλων είναι η υγεία των κατοίκων του χωριού.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:  «OΡΦ-exit για φέτος. (κατσάκι στην ντοπιολαλιά)

Μερικοί από τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση μη καθόδου στο πρωτάθλημα της Α' Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ.

1.δεν θέλαμε να κινδυνέψουν υγειονομικά τα μικρά και οι οικογένειές τους… Οι γιαγιάδες και οι παππούδες όλων μας. Τα αποδυτήρια είναι μικρά και δεν θέλαμε τα παιδιά μας να βρίσκονται τους ίδιους χώρους με τους μεγάλους.

2. Δεν πιστεύουμε ότι μπορούν τα τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας από τις ομάδες σχολαστικά.

3. Το περσινό πρωτάθλημα διακόπηκε έχοντας ακόμη 8 αγωνιστικές πλέι οφ. Ποιος μας διασφαλίζει ότι θα ξεκινήσει και θα τελειώσει ομαλά φέτος? Το Σιδηροχώρι ήδη δοκιμάστηκε.

4. Οι επιχειρήσεις που στηρίζουν οικονομικά την ομάδα έχουν αντικειμενικές δυσχέρειες.

5. Η Ομάδα παραμένει ζωντανή με δύο ομάδες από παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανης. Τα παιδιά βρίσκονται ούτως η άλλως στο σχολείο και δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν από ποδοσφαιριστές ενηλίκους.

6. Αν κολλήσουν κορωνοϊό παίκτες … Ξέρετε πόσο κοστίζουν τα τεστ για τους υπόλοιπους της πρώτης ομάδας και των 25 παιδιών???….

Προσωρινό Ορφ-exit λοιπόν».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.