Δεν ικανοποιησαν τους πολιτες οι εξαγγελιες Μητσοτακη στη Θεσσαλονικη

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν τι πιστεύουν για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το Forum της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, για την οικονομία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της της ALCO για το OPEN για τον μήνα Σεπτέμβριο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού.
 
Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν τι πιστεύουν για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, το εξοπλιστικό πρόγραμμα αλλά και τη διαχείριση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.
 
Παρά το γεγονός ότι στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ 16,9 μονάδες, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δηλώνουν σε ποσοστό 38% ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι 36% που είναι ικανοποιημένοι και 26% που δεν παίρνουν θέση.
 
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 39,1%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, 6,9% του Κινήματος Αλλαγής, 5,4% του ΚΚΕ, 4,6% της Ελληνικής Λύσης, 3% του ΜέΡΑ25, 1,8% της Χρυσής Αυγής, 1,5% της Ελληνικής Πλεύσης, ενώ 3,6 δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Άλλο. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 11,9%.
 
Όσον αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευση, το 59% των ερωτηθέντων το θεωρούν αναγκαίο μέτρο, το 33% υπερβολικά και 8% δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν.
 
Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, στο ερώτημα «Αν η Τουρκία πραγματοποιήσει γεώτρηση στην ελληνική ΑΟΖ ή προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θεωρείτε ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με στρατιωτικά ή διπλωματικά μέσα;», το 49% των ερωτηθέντων προτιμούν μια διπλωματική λύση, το 37% στρατιωτική λύση, ενώ το 14% δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν.
 
Πηγή: www.efsyn.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.