Σε αιμοδοτικη «καραντινα» περιοχες του Β. Εβρου

Μετά το κρούσμα ελονοσίας σε κάτοικο στην Ορεστιάδα

Μετά το κρούσμα Ελονοσίας που παρουσιάστηκε σε κάτοικο στην περιοχή της Ορεστιάδας κρίθηκε επιτακτικό να τεθούν σε αιμοδοτική καραντίνα οι περιοχές: Θούριο, Χειμώνιο, Παλιά Σαγήνη, Νέα Ορεστιάδα, Πύργος, Λεπτή, Νεοχώρι, Σάκος, Καβύλη, Ν. Βύσσα, όπως ενημερώνει η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Έβρου.

Η διάρκεια της καραντίνας θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου 2021. Όπως εξηγεί η Ένωση αυτό σημαίνει ότι για το διάστημα αυτό δεν θα πραγματοποιούνται για τους αιμοδότες που διαμένουν στις παραπάνω περιοχές ακόμη και αν ο αιμοδότης διανυχτερεύσει για ένα βράδυ σε αυτές. Ως εκ τούτο οι εξορμήσεις και οι αιμοληψίες για αυτό το διάστημα από τους τοπικούς εθελοντικούς συλλόγους αυτών των περιοχών ματαιώνονται επ’ αόριστο έως ότου εκδοθούν νέες οδηγίες.

Η Ένωση διευκρινίζει πως κατά συνέπεια όλων αυτών θα επέλθει σημαντική μείωση σε μονάδες αίματος με τις ανάγκες να παραμένουν αυξημένες. Για τον λόγο αυτό προσκαλεί και προτρέπει τους τακτικούς αιμοδότες που δεν κατοικούν αλλά ούτε έχουν διανυχτερεύσει για αυτό το διάστημα σε αυτές τις περιοχές, να προγραμματίσουν την αιμοδοσία τους άμεσα αλλά και νέους αιμοδότες να ενισχύσουν αυτήν την δύσκολη περίοδο.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.