Επανεξεταση των προυποθεσεων για την καταβολη του ΕΚΑ σε ανασφαλιστους υπερηλικες ζητουν βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ

Στους συνυπογράφοντες και ο βουλευτής Ροδόπης Δ. Χαρίτου

Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου από κοινού με άλλους 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην τροποποίηση ρυθμίσεων για να δοθεί η δυνατότητα καταβολής του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ανασφάλιστους υπερήλικες.

Αφού υπενθυμίζουν ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με το άρθρο 93 του νόμου 4387/2016 θεσμοθέτησε το ύψους 360 ευρώ Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, ζητούν την κυβέρνηση σήμερα που έχουν ωριμάσει οι δημοσιονομικές συνθήκες να επανεξετάσει τις προϋποθέσεις χορήγησης του Επιδόματος, δηλαδή τη συμπλήρωση 35 ετών διανομής στην Ελλάδα και την καλούν να προχωρήσει στη ρύθμιση, ώστε να παρέχει έστω και τα ελάχιστα σε αυτούς που τα έχουν περισσότερη και μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων για την ίση μεταχείριση των ανασφάλιστων υπερηλίκων και παρά τις υποσχέσεις που είχε δώσει και ο κ. Βρούτσης αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε καμία νομοθετική πρωτοβουλία.

Τέλος ο βουλευτής Ροδόπης επικοινώνησε με την πρόεδρο του Αναπτυξιακού Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Παλιννοστούντων και Μη «Αργώ», Έλενα Τατεβοσιάν, την οποία ενημέρωσε για την εν λόγω πρωτοβουλία των βουλευτών και συζήτησαν για την ανάγκη ανάδειξης περαιτέρω των θεμάτων των παλιννοστούντων ομογενών μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.