Το νεο φυσιολογικο;

Το 2020 είναι πλούσιο σε εμπειρίες... και τι δε ζήσαμε

Δεν είναι θέμα που ενδείκνυται για χιούμορ αλλά οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το 2020, πέραν της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι πλούσιο σε … εμπειρίες. Και αυτό καθώς πέραν του ιού, το 2020 έως τώρα έχουμε μετρήσει πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, λοιπούς ιούς (βλέπε ιό του Δυτικού Νείλου) και αρχής γενομένης από χθες και…μεσογειακό κυκλώνα.

Ένα σπάνιο μεν φαινόμενο όπως λεν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά υπαρκτό που «διάλεξε» να κάνει την σπάνια εμφάνισή του το τρέχον έτος, όπως βέβαια αντίστοιχα είδαμε στην γειτονική Τουρκία την περασμένη εβδομάδα ένα αντίστοιχο και περίεργο σπάνιο φαινόμενο της αμμοθύελλάς που παρέλυσε τα πάντα σε δύο πόλεις και άφησε πίσω της έξι τραυματίες.

Πέραν του ότι τα δεδομένα αυτά έχουν πλέον αποτελέσει πηγή αστείρευτου σχολιασμού αλλά και έμπνευσης, κυρίως χιουμοριστικής (ποιος δεν έχει δει το σχετικό υλικό στα social media, βλέπε βίντεο με εξωγήινους, δεινόσαυρους κτλ.) αλλά πλέον έχουν δημιουργήσει και μία κάποια «ανοσία» ως προς τις αντιδράσεις μας σε αυτά. Μην παρεξηγηθούμε όχι υπό την έννοια της αδιαφορίας ή της αδράνειας αλλά ως προς την έννοια της ψυχραιμίας και της εκλογίκευσης όλων αυτών, ως κάτι το φυσιολογικό.

Και επειδή βέβαια η έννοια του φυσιολογικού είναι περισσότερο μια υποκειμενική θέση παρά μια αντικειμενική πραγματικότητα, καθώς κάθε ένας από εμάς ή κάθε κοινωνία ορίζει την έννοια αυτή με τρόπο διαφορετικό, η «σύμπνοια» της πλειοψηφίας τουλάχιστον στην εκλογίκευση όλων των έως τώρα συμβάντων του 2020 μάλλον προβληματισμό δημιουργεί ή και μία κάποια ανησυχία για την διαμόρφωση του νέου φυσιολογικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.