Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα Βουλγαρία»

17.09.2020 10:20

Στο πλαίσιο του έργου SoSEDEE την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ο Δήμος Gotse Delchev , το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου SoSEDEE , με θέμα «Υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας - Βουλγαρίας», την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, στις 12:30.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συζήτηση αναφορικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας τη γνώση και τα αποτελέσματα του έργου. Εκπρόσωποι άλλων παρόμοιων έργων που χρηματοδοτούνται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Greece Bulgaria 2014-2020 θα μοιραστούν την εμπειρία τους.

Τα κύρια αποτελέσματα του έργου SoSEDEE περιλαμβάνουν μια σειρά εργαλείων που αναπτύχθηκαν για την υποστήριξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην περιοχή, καθώς και την πιλοτική λειτουργία δύο Κοινωνικών Επιχειρήσεων, στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η “Actοἶδα” στην Αλεξανδρούπολη είναι μία από τις δύο κοινωνικές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκε με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία. Στο Gotse Delchev, η Δημοτική Κοινωνική Επιχείρηση “Color City” δημιουργήθηκε για να απασχοληθούν άτομα από ευάλωτες ομάδες και να λειτουργήσει το θερμοκήπιο που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του έργου. Οι εκπρόσωποι των δύο κοινωνικών επιχειρήσεων θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους σχετικά με την ίδρυση των φορέων τους και τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους.

Info

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM και απαιτείται προεγγραφή στο www.sosedee.eu.

Η εκδήλωση θα έχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική και Βουλγάρικη γλώσσα.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine

tzevelekidis