Ζητάει απαντήσεις από την κυβέρνηση για κτηνοτρόφους και τευτλοπαραγωγούς ζητά ο Δ. Χαρίτου

17.09.2020 07:56

Συνυπογράφει ερωτήσεις για την ΕΒΖ και τον Κανονισμό για τους βοσκοτόπους

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου από κοινού με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σε δύο σημαντικά θέματα του πρωτογενούς τομέα, που αφορούν τους κτηνοτρόφους και τους τευτλοπαραγωγούς.

Για τους κτηνοτρόφους αφού υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση ότι ο Κανονισμός για τους βοσκοτόπους (γνωστός σαν Κανονισμός OMNIBUS) προετοιμάσθηκε και εκδόθηκε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., εγκαλούν το υπουργείο γιατί καθυστερεί αδικαιολόγητα στην εφαρμογή του νέου ορισμού, πράγμα που θα οδηγούσε σε αύξηση των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων και κατ’ επέκταση σε επιπλέον πόρους για τους κτηνοτρόφους. Ενώ τονίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει ακόμη δώσει στους κτηνοτρόφους την έκτακτη στήριξη.

Στην ερώτηση για την ΕΒΖ οι βουλευτές επισημαίνουν ότι σε λίγες μέρες οι τευτλοπαραγωγοί θα αρχίσουν σταδιακά τη συγκομιδή και τη παράδοση, όμως με ευθύνη της κυβέρνησης δεν είναι γνωστό που θα παραδώσουν, αφού και το εργοστάσιο των Σερρών που μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση υπόσχονταν ότι θα λειτουργήσει, είναι ακόμα κλειστό.

 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine