Οπισθοχωρηση στο θεμα της αποιδρυματοποιησης βλεπει το τμημα Κοινωνικης Προνοιας του ΣΥΡΙΖΑ

Ζητά άμεση και ολοκληρωμένη εφαρμογή του θεσμού της αναδοχής πανελλαδικά

Την άμεση και ολοκληρωμένη εφαρμογή του θεσμού της αναδοχής πανελλαδικά ζητά το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για οπισθοχώρηση στο ζήτημα της αποϊδρυματοποίησης. «Καμία πολιτική βούληση δεν διακρίνεται, όταν μάλιστα ιδρύονται με τις ευλογίες τους νέα ιδρύματα αντί να κλείσουν ή να περιοριστούν όσα λειτουργούν» επισημαίνει το Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη των δύο θεσμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η αρμόδια Υφυπουργός κα Μιχαηλίδου έσπευσαν να οικειοποιηθούν το μεγάλο βήμα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα Παιδικής Προστασίας και ειδικότερα με τη ρύθμιση του θεσμού της Αναδοχής και με την Αποϊδρυματοποίηση. Δυστυχώς όμως, έως σήμερα το αποτέλεσμα των δικών τους περιορισμένων και άβουλων ενεργειών μετράει αρνητικά.

Επιπλέον καμία πολιτική βούληση δεν διακρίνεται, όταν μάλιστα ιδρύονται με τις ευλογίες τους νέα ιδρύματα αντί να κλείσουν ή να περιοριστούν όσα λειτουργούν.

Δεν αρκούν οι εξαγγελίες, οι φιέστες, τα προσωπικά στοιχήματα υφυπουργών, τα μνημόνια με οργανώσεις. Δεν αρκεί η επίκληση της ευαισθησίας των πολιτών μέσα από προσωποκεντρικές συνεντεύξεις της αρμόδιας υφυπουργού. Δεν αρκούν τα λόγια.

Το Τμήμα μας «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για την εξέλιξη των δύο θεσμών. Η αρμόδια Υφυπουργός, θα πρέπει να έχει το θάρρος να χρεωθεί αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, απέναντι στα παιδιά και στη κοινωνία!

Διεκδικούμε/ Απαιτούμε/ Ζητάμε άμεσα να προχωρήσουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Συνέχιση της διαδικασίας Αποϊδρυματοποίησης όπου αυτή είχε ξεκινήσει και επέκτασή της.

  • Αναστολή ίδρυσης νέων κλειστών Μονάδων Φροντίδας για παιδιά αλλά και για ενήλικες με αναπηρία.

  • Έκδοση ολοκληρωμένων Προδιαγραφών & Αρχών για την Παιδική Προστασία.

  • Σεβασμό στους επιστήμονες, που επί δεκαετίες λειτουργούν τους θεσμούς και όχι απαξίωση και παρέμβαση στο έργο τους.

  • Εθνική καμπάνια για την προώθηση του θεσμού της αναδοχής, με κρατικούς πόρους, άμεσα.

  • Στελέχωση με το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό, όλων των κενών θέσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες.

  • Διασφάλιση της επάρκειας σε ειδικότητες για Διεπιστημονική Λειτουργία, όπως εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και όπως απαιτεί η σοβαρότητα και η αντικειμενικότητα των σχετικών αποφάσεων για άτομα και οικογένειες.

  • Ολοκληρωμένη, υποχρεωτική εκπαίδευση και πρόβλεψη για συνεχιζόμενη εποπτεία όλων των εμπλεκόμενων και όχι κοροϊδία των ίδιων και της κοινωνίας, ότι αρκεί το σεμινάριο των 21 ωρών, για τους 130, που «εκπαιδεύτηκαν».

  • Άμεση κάλυψη των κενών του Πληροφοριακού συστήματος, που έδωσε τις λανθασμένες προτάσεις κατά τα πρώτα ταιριάσματα παιδιών οικογενειών.

  • Διαρκής παρακολούθηση και έλεγχος της ροής του Πληροφοριακού Συστήματος, ειδικότερα, της ροής των ΑΣΟΑ.

  • Σταθερή διεκδίκησή μας αποτελεί το «Ολοκληρωμένο σχέδιο εφαρμογής των εναλλακτικών θεσμών Παιδικής Προστασίας», άμεσα και αποφασιστικά για να μη μείνουν και αυτές οι εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στα χαρτιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.